• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПЕРЕМОГА ВИПУСКНИЦІ МИСТЕЦЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ НА ЛІТЕРАТУРНОМУ КОНКУРСІ ПАМ'ЯТІ МАКСИМІЛІАНА ВОЛОШИНА

Випускниця колишнього музично-педагогічного факультету, а тепер директор музичної школи №4 міста Кіровограда Ольга Миколаївна Полевіна взяла участь у літературному конкурсі пам'яті Максиміліана Волошина, який відбувся у травні місяці в місті Києві.

У золотому залі Літературного музею міста Одеси відбулося нагородження лауреатів літературної премії ім. Максиміліана Кірієнко-Волошина. Премія була затверджена в березні цього року Національною Спілкою письменників України. В даній премії було дві номінації – краща поетична і краща прозаїчна книга. У кожній номінації обиралися по два переможця.

У цьому році було подано на розгляд близько 30 книг з різних міст України. На засіданні в Києві журі одноголосно затвердило переможців, якими стали: в номінації проза – Сергій Рядченко «Свобода для людини» (Одеса), Ольга Полевіна «Королева полину» (Кіровоград); в номінації поезія – Ірина Карпинос «Перевернутий світ» (Київ) і Олександр Вертіль «Брати Бурлюки» (Суми).

Обов'язковими умовами для участі стало те, що книга повинна бути написана російською мовою, за останні два роки, і видана на території України.

Відмінність даної премії від усіх інших полягала в тому, що було дозволено давати премії за переклад російськомовних книг українськими авторами на українську мову.

Премія названа на честь Максиміліана Кірієнко-Волошина, російського поета, перекладача, художника-пейзажиста, художнього та літературного критика. Дата нагородження була приурочена до його дня народження, 16 (28) травня 1877 року.

Студент ІІ курсу мистецького факультету Олександр Воєвода

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись