• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Рубрика: “ Краса архітектури через призму фотокамери”

Побачити університет не просто, як вищий  навчальний заклад, а як архітектурно неперевершену будівлю зі своєю історією на кожному фасаді. Тому медіа група Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка започаткувала нову рубрику: “Краса архітектури через призму фотокамери”, для того, щоб показати всю красу, адже архітектура закладу — душа.

Вже зовсім скоро, університет святкуватиме 95-річчя, тому ми розповімо, як створювалася навколишня та внутрішня краса.

Найстаріший, центральний корпус (раніше жіноча гімназія), має свою окрему сторінку життя. Жіноча гімназія створена видатним архітектором Кіровограда Олександром Львовичом Лишневським, який працював у стилях модерн і неокласицизм та надавав перевагу великим імпазантним будівлям.

Гордість та окраса вузу — пам`ятник славетному державному діячеві, прозаїку , художнику та драматургу Володимиру Винниченку. Розроблений таким чином,  що його велич видно вже з перехрестя вулиць Шевченка та Карла Маркса. Вилита скульптура з бронзи висотою в 3,65 метра стоїть на гранітному постаменті та вражає своєю красою студентів та кіровоградців.

Сучасний, вже педагогічний університет,  вабить своєю квітучістю та пахучими насадженнями на подвір`ї, які роблять неповторний вигляд.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись