• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

“Кубок ректора” зі спортивних бальних танців - магія та ритм рухів

4 червня спортивний зал на факультеті фізичного виховання перетворився на неперевершений паркет для майстрів бальних танців. Мелодія вальсу, ча-ча-ча, румби, танго та інших різновидів танцю лунали увесь день. А все тому, що відбувався третій Всеукраїнський турнір зі спортивних бальних танців  “Кубок ректора”

Змагання відбулися за ініціативи Кіровоградського народного ансамблю бального танцю “Конвалія” та Федерації Спортивного танцю  Кіровоградської області.

У вирі танцю змагалися більше ніж 320 танцювальних дуетів з різних областей:Черкаської, Миколаївської, Київської та Дніпропетровської.

Відкрив захід ректор Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка Олег Семенюк та наголосив, на важливості турніру: “ Цей захід дуже важливий та цікавий для нашого університету. Адже завдяки таким дітям хореографія в Кіровограді набирає обертів та розвивається швидше “.

Ведуча запрошує на паркет перших танцюристів — малеча віком від 5 років у категорії ювінали та юніори.

Музика... Батьки хвилюються та нервово махають руками дітям, тренери допомагають не забути рухи, а поважне журі виставляє оцінки.

Через 8 годин закінчилося перше та друге віділення турніру. Юні “майстри” посміхаються на п`єдесталі, хизуюються медалями та грамотами, а це означає, що вже встигли оголосити переможців у молодших категоріях.

“Кіровоградські танцівники і хореографи ще раз підтвердили, що Кіровоград по праву носить звання столиці хореографії”- поділився враженнями головний суддя змагань та керівник народного ансамблю бального танцю “Конвалія” Ігор Спінул.

Нарешті, пристрасні погляди, вишукані сукні та струнка постава. На паркеті — танцюристи юної та старшої груп. Музика змінюється, а навколо пританцьовують не тільки гості свята, але й судді, набиваючи ритм.

Закінчився марафон танцю  з такими результатами від кваліфікованих суддів:

Кубок ректора у віковій категорії (ювінали 1+2) одержала пара з Кіровограда, учні  народного ансамблю бального танцю  “Конвалія”: Корнілов Олександр та Спінул Єва;

Кубок ректор у категорії (юніори 1) одержав представник Южноукраїнська;

У категорії (юніори 2) Кубок ректора отримали танцюристи  з Кіровограда, учні  народного ансамблю бального танцю  “Конвалія”: Іванченко Дмитро і Давидяк Ярослава;

У дорослій віковій категорії першість одержали вихованці народного ансамблю бального танцю  “Конвалія”:Гончаренко Іван та Вустенко Аліна.

Кіровоградський народний ансамбль бального танцю “Конвалія” та Федерація Спортивного танцю  Кіровоградської області виражає вдячність ректору КДПУ ім. В. Винниченка  Олегу Семенюку за підтримку у проведенні заходу!

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись