• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Наші “Мандри” відкрили туристичний сезон

В травневу суботу 2016 року на туристській базі КДПУ “Буревісник” (район Лісопаркової) вже втретє відбувся масштабний туристичний захід  – туристичний зліт студентів та викладачів КДПУ “Веснянка”. Ініціатором та організатором заходу був туристичний клуб “Мандри” Кіровоградського державного педагогічного університету. Цим заходом клуб офіційно відкрив туристичний сезон 2016 року.

“Веснянка” цього разу зібрала більше 60 шанувальників активного відпочинку – студентів та викладачів, випускників нашого університету. Вони, з однієї сторони, мали можливість відчути усі принади весни (розквітаюча природа, чисте повітря, спів птахів тощо), а з іншої – пережити азарт спортивно-туристичних змагань.

Змагання проходили у видах спортивного туризму, які репрезентують основні напрямки діяльності клубу “Мандри”, а саме: пішохідний туризм, велосипедний туризм, спортивне орієнтування. Бонусом була конкурсна програма –  фотоконкурс, конкурс на встановлення намету та конкурс польової кухні. Змагання проходили дуже динамічно, учасники щиро боролися за найкращі результати, адже студенти відстоювали туристичну честь факультетів, на яких вони навчаються. Були представлені факультет фізичного виховання, природничо-географічний факультет, філологічний факультет, фізико-математичний факультет.

“Туристичні зльоти - це прекрасний засіб фізичного гарту та формування характеру й особистісних якостей студента. Такого виховного ефекту важко досягти лише в академічних умовах університетської аудиторії. Це чудовий агітаційний захід до здорового способу життя, змістовного дозвілля наших студентів”, - прокоментував важливість участі студентів у подібних заходах доцент кафедри географії та геоекології В.М.Вовк.

“На жаль наші університетські можновладці вже вкотре ігнорують наш захід, демонструючи цим, що такі важливі питання як патріотичне виховання та змістовне дозвілля студентів і викладачів їх не цікавлять. Нагороди за перемоги в обласних туристських змаганнях залишилися не врученими” – з гіркотою констатує голова турклубу «Мандри», майстер спорту з туризму О.В.Колотуха.

“Веснянка” мали своїх переможців. В загальному заліку перемогла команда факультету фізичного виховання, обійшовши в напруженій боротьбі команду природничо-географічного факультету.

Сподіваємося, що подібні заходи стануть традиційними та очікуваними у нашому університеті.

Інформацію надано факультетом фізичного виховання

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись