• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ У ЛЮБЛІНІ

18-20 травня у Львові відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Етнос, мова та культура: минуле, сьогодення, майбутнє», організаторами якої були Львівський державний університет безпеки життєдіяльності спільно з Католицьким університетом ім. Іоанна Павла ІІ в м. Люблін Республіки Польща (Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II).

img 01

У конференції взяли участь науковці, аспіранти, здобувачі, магістранти, науково-педагогічні працівники, яких цікавлять питання етнічної самоідентифікації та концептуалізації духовних, культурних, соціальних вимірів життєдіяльності нації у мові. Серед учасників міжнародної конференції – науковці з Польщі, Словаччини та різних регіонів України. Представником від Кіровоградського державного педагогічного університету була доцент кафедри практики германських мов Ляшук А.М. У ході роботи конференції науковці, серед яких 20 докторів наук з України (Голубовська І.О. (Київ), Коломієць Л.В. (Київ), Компанцева Л.Ф. (Київ), Левченко О.П. (Львів), Лучик А.А. (Київ), Мойсієнко А.К. (Київ), Потапенко С..І. (Ніжин), Торчинський М.М. (Хмельницький)), обговорювали актуальні проблеми етнолінгвістики та лінгвокультурології, концепти та константи в мові, теоретичні і прикладні проблеми лінгвістики та перекладу, актуальні проблеми зіставної семантики та проблеми лінгводидактики.

img 02

Конференція пройшла у два етапи – перший етап відбувся на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а другий – на базі Католицького університету ім. Яна Павла ІІ у Любліні. Особливою приємністю була можливість послухати виступ та спілкуватися з основоположником польської когнітивної етнолінгвістики професором університету Марії Кюрі-Складовської у Любліні — Єжи Бартмінським та представниками очолюваної ним люблінської етнолінгвістичної школи.

Інформацію надано науковим відділом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись