• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Перемога на олімпіаді з образотворчого мистецтва

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України 25-27 квітня 2016 року у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка був проведений ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з образотворчого мистецтва. На олімпіаду з’їхалися представники провідних художніх вишів та педагогічних університетів зі всієї України, що свідчить про зацікавленість у спеціальності «Образотворче мистецтво». В олімпіаді взяли участь і студенти Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Геращенко Богдан (4 курс) та Попович Ігор (5 курс).

Конкурсні завдання складалися з обов’язкової та довільної програми. Обов’язкова програма містила завдання з академічного живопису (конкурсанти виконували портрет). Завдання довільної програми – пейзаж, виконаний в умовах пленеру, де необхідно було розкрити особливості індивідуальної живописної мови конкурсанта.

Геращенко Богдан виборов перемогу і посів третє місце. Ігор Попович, першокурсник, за рейтингом посів десяте місце (всього було 33 учасники, що представили 15 навчальних закладів), що засвідчує високий рівень підготовки студентів та оприявнює академічну школу живопису, яка багато років поспіль функціонує на кафедрі образотворчого мистецтва та дизайну.

Під час олімпіади панувала здорова творча атмосфера, студенти мали змогу поспілкуватися, обмінятися враженнями.

До складу журі олімпіади ввійшли провідні науково-педагогічні працівники, члени Національної спілки художників України, представники з різних навчальних закладів III-IV рівнів акредитації.

На урочистому закритті олімпіади голова журі, Народний художник України, лауреат Шевченківської премії, професор Харківської державної академії дизайну та мистецтв В. І. Ковтун вручив переможцям дипломи.

Студентів до олімпіади готувала та супроводжувала старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Гарбузенко Лариса Володимирівна. Викладачем з живопису Геращенка Богдана є старший викладач Кулініч Лариса Олександрівна. При цьому подяки заслуговують усі викладачі кафедри образотворчого мистецтва та дизайну.

Інформацію надано науковим відділом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись