• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

В університеті відбувся обласний конкурс читців сонетів Шекспіра

Вже традиційно в кінці квітня, коли святкують день народження великого англійського письменника Уільяма Шекспіра, Спілка англійської мови України проводить конкурс читців сонетів «ShakespeareCompetition». Відбулась подія двадцять першого квітня в актовому залі Кіровоградського державного педагогічного університету.

У конкурсі могли взяти участь як школярі старших класів, так і студенти з першого по четвертий курси університетів. Тому й не дивно що бажаючих було багато. Шістдесят п’ять учасників змагалися за право бути серед найкращих читців сонетів Шекспіра. Перед початком виголосив свою промову ректор університету Семенюк Олег Анатолійович. Він зазначив, що проекти, які організовує Спілка англійської мови України, допомагають не лише популяризації англійської мови, а й розвитку лідерських та ораторських здібностей молоді.

Учасники читали сонети в оригіналі, при цьому вони не мали права використовувати музичний супровід чи неординарні костюми. Єдиним способом вразити суддів було натхненне та виразне цитування сонетів класика англійської літератури, тож не всім вдалося закарбуватися в пам’яті глядачів. Для декого було важко сконцентруватися і зачитати сонет, а дехто відчував себе на сцені як риба у воді. Це відмітив і гість Спілки – Говард Крох – голова Спілки англійської мови Німеччини. Він також був вражений ажіотажем навколо конкурсу, адже багато молоді виявило бажання взяти в ньому участь.

По закінченню заходу журі оголосили переможців. Перше місце посіла студентка першого курсу Олена Забеділіна, яка навчається в Кіровоградському державному педагогічному університеті. Друге місце виборола Каріна Лаврінова, учениця школи №20 з Кіровограду. Третє місце поділили між собою також студентки-першокурсниці Наталія Вовченко та Олена Черненко. Переможці отримали призи від Спілки англійської мови України, ректора Кіровоградського державного педагогічного університету, Благодійного Фонду Ярослава Бубліка та особисто від Говарда Кроха. Переможниця конкурсу також матиме змогу відвідати резиденцію Надзвичайного і Повноважного Посла Великої Британії в Україні.

Олександр Тихолаз,
студент 4 курсу факультету іноземних мов,
член Спілки англійської мови України.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись