• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Метаморфози кераміки

22 травня в Науковій бібліотеці КДПУ імені В. Винниченка відкрилася виставка кераміки “Метаморфози”.

Це своєрідний творчий звіт наполегливої роботи студентів третього, четвертого, п'ятого курсів кафедри образотворчого мистецтва і дизайну мистецького факультету та викладача кераміки Кулініч Лариси Олександрівни. На переконання організаторів, кераміка як вид декоративно-прикладного мистецтва поєднує у своїх творах декоративну та утилітарну функції.

Проте художня кераміка нашого часу у своєму формотворенні часто виходить за межі утилітарних функцій завдяки яскраво вираженій образотворчості набуває рис унікальних станкових творів. Мистецтво кераміки — насичений простір для творчого експериментування з формою, фактурою, декором, кольором. Процес роботи над керамічним твором — це постійний рух розвиток ідеї, зміни перетворення в матеріалі, неочікувані ефекти. Представлена експозиція присвячена саме цьому мистецтву дивних перетворень.

Роботи демонструють інтерес до стилізації, вміння спостерігати і схоплювати найхарактерніше, прагнення оволодіння художньою мовою кераміки. Кожен виріб — це результат глибоких пошуків, наполегливої праці та співпраці.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись