• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Виставка "ВЧИТЕЛЬ. ШКОЛА. МИСТЕЦТВО"

Виставка "ВЧИТЕЛЬ. ШКОЛА. МИСТЕЦТВО" відкрилася 16 травня 2012 року у виставковій залі мистецького відділу ОУНБ ім.Д.Чижевського.

Представлена експозиція демонструє вільний вибір авторів щодо жанру, теми, техніки виконання. У цьому вернісажі є і спільне, що єднає всіх його учасників - це та сама школа, що вже склалася в педагогічному університеті, представниками якої є викладачі, студенти та випускники художньо-графічного відділення. Ознаками цієї школи є майстерність, вміння користуватися будь-якими техніками та видами мистецтва, вражати розвинутою фантазією та естетичним смаком. Глядачеві пропонується зануритися у чарівний світ мистецьких творів, в яких можна відкрити для себе нову сторінку таємниці під назвою Творчість. Тут є всі можливості ознайомитися з тим, який складний шлях проходить художник від пошуку ідеї до створення художньої роботи. Немає різниці, якими технічними засобами говорить автор з глядачем про своє бачення прекрасного, про свої мрії та почуття, про своє розуміння навколишнього світу - будь-то живопис чи декоративний розпис, графіка чи витинанка; яким формальним та колірним вирішенням віддає перевагу кожен творець. Глядачі побачать різні можливості втілити різноманітність образотворчої мови, за допомогою якої художник запрошує в придуману ним реальність.

Особлива цінність виставки полягає в єднанні вчителів та їх учнів, руйнуванні творчих кордонів між ними. Глядачам надана можливість зробити висновки про те, яких результатів досягнула педагогічна школа.

Сьогодні з повним правом можна стверджувати, що мистецький факультет виконує роль зразкового художнього простору в місті, з якого надходять найкращі фахівці в галузі різних сфер образотворчого мистецтва та дизайну.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись