• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Творчі студенти – творчий звіт за підсумками педагогічної практики з образотворчого мистецтва у загальноосвітніх школах студентів 43 групи мистецького факультету

23 березня 2016 року відбувся творчий звіт студентів 4 курсу 43-ї групи мистецького факультету зі спеціальності: 6.020205 ПМСО. Образотворче мистецтво (за видами)*, за підсумками педагогічної практики з образотворчого мистецтва у загальноосвітніх школах.

Організатор творчого звіту та факультетський керівник педагогічної практики – к.п.н., старший викладач, Малежик Юлія Миколаївна.

На звіті були присутні працівники відділу педагогічної практики, викладачі та методисти кафедри образотворчого мистецтва та дизайну

Цьогорічна педагогічна практика з образотворчого мистецтва в загальноосвітніх школах проходила з 1.02.16. по 12.03.2016 року в таких загальноосвітніх навчальних закладах м. Кіровограда та Кіровоградської області:

  • Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання природничо-економіко-правовий ліцей-спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 8 – позашкільний центр Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
  • Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
  • Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 – дитячий юнацький центр «Лідер» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
  • Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 – центр дитячої творчості «Сузір’я» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
  • Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 31 – центр дитячої творчості «Сузір’я» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»
  • Інгульська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Устинівської РДА, Устинівського району, Кіровоградської області
  • Тальнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 Тальнівської районної ради, Черкаської області
  • Бобринецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів, Бобринецький район, Кіровоградської області, м. Бобринець
  • Аджамська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Кіровоградського району, Кіровоградської області, с. Аджамка
  • Соснівська НВК І-ІІІ ступенів Олександрівського району Кіровоградської області, с. Соснівка
  • Бережинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, Кіровоградського району, Кіровоградської області, с. Бережинка

Методисти та керівництво практики заслухали цікаві та розгорнуті доповіді студентів щодо проходження педагогічної практики та її специфіки з образотворчого мистецтва.

На конференції виступили:

Бурдієнко О. «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках образотворчого мистецтва в НВО, ЗШ І-ІІІ ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг»».

Гаврилюк О. «Проблема готовності майбутніх учителів початкових класів до викладання мистецьких дисциплін».

Геращенко Б. «Професійна підготовка студентів до здійснення художньо-естетичного розвитку школярів».

Мкртчян Р. «Врахування вікових особливостей учнівського колективу в плануванні та проведенні уроків з образотворчого мистецтва».

Пастухова Т. «Методичне та програмне забезпечення уроків образотворчого мистецтва».

Рожкован Ю. «Педагогічні рекомендації щодо викладання образотворчого мистецтва в Бобринецькій СЗ школі-інтернаті І-ІІ ступенів».

Ростокіна Д. «Обладнання кабінету образотворчого мистецтва та вимоги до підготовки наочності в ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 16, м. Кіровограда».

До звіту було оформлено виставку наочності, виготовленої студентами під час практики, кращих конспектів уроків і методичних розробок.

Також цікавими та креативними були презентації у вигляді виставки дитячих робіт. Влаштовано виставку стінгазет із фотографіями та враженнями про практику про кожний навчальний заклад, у якому проходили педагогічну практику студенти.

Наприкінці висловили свої побажання й рекомендації методисти кафедри образотворчого мистецтва та дизайну щодо подальшої педагогічної діяльності.

Також виступила керівник педагогічної практики Малежик Юлія Миколаївна, яка оголосила загальні результати практики, оцінки та відзначила зразкове оформлення звітної документації практики окремих студентів.

Зустріч було завершено словами про важливість педагогічної практики у професійному становленні майбутнього вчителя образотворчого мистецтва, висловила слова подяки студентам за підготовку творчого звіту та побажала їм подальших успіхів у майбутній професійній діяльності.

Інформацію надав мистецький факультет

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись