• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Кіровоградщина – центр Європи

Вкотре Кіровоградщина доводить, що є не тільки географічним центром України, а все більше прагне до свого культурного розвитку. І що найприємніше - Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка не стоїть осторонь, а навпаки - залюбки все частіше є творчим майданчиком для спілкування студентів із різними цікавими людьми та європейськими гостями.

20 квітня у приміщенні наукової бібліотеки КДПУ ім. В.Винниченка пройшла зустріч учасників проекту «Європа в валізі» зі студентами нашого університету, які зацікавлені взяти участь у міжнародних програмах. Перше, що дійсно вразило - це наявність у гостей сучасного новітнього обладнання для тих, хто не володіє в достатній мірі англійською мовою. Але найприємніше те, що датчики та навушники з синхронним перекладом використовували лише декілька студентів.

Анна Рожняковська (Україна), Адам Гняздовскі (Польща), Юлія Міхальскі (Німеччина), Олексій Бордюк (Україна), Мальте Коппе (Польща) багато розповідали про перспективи для наших студентів, які бажають вивчати та вдосконалювати іноземні мови, подорожувати, працювати або навчатися за кордоном. Всім присутнім було запропоновано заздалегідь приготовлену продукцію, в якій лаконічно, чітко й структуровано було представлено посилання на сайти, де можна знайти більш детальну інформацію.

Європейці прагнули вільного спілкування, тому говорили про навчання, захоплювались культурою України (Кіровоград вже 6-е місто, де побували волонтери фонду імені Роберта Шумана), згадували про таке вже близьке для нас «Євро-2012», цікавились, чим живе студентство в Україні, зокрема, в нашому університеті. Європейські волонтери привезли гостинці, які щедро роздарювали за кожне цікаве чи неочікуване запитання. Відверто кажучи, хороші ті, не наші, цукерки, але наші - все одно кращі.

Час спілкування дійсно промайнув дуже швидко, але задоволення від зустрічі всі отримали колосальне. Гості попрощалися та поїхали, а студенти педагогічного університету ще довго вивчали залишену їм продукцію. Дехто вже використовував вільну зону WI-FI… Одне було зрозумілим точно, що задоволені були усі. Студенти отримали важливу і цікаву інформацію. Хотілось би побільше таких зустрічей та подібного спілкування.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись