• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Участь у Global Game Jame

Із 29 по 31 січня на базі Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету  проходив перший в Україні GlobalGameJame – Міжнародний турнір зі створення комп’ютерних ігор. На запрошення оргкомітету відгукнулися більше 70 розробників комп'ютерних ігор   з Кіровограда, Одеси, Вінниці, Харкова, Запоріжжя, Києва та інших міст України. Одночасно зі своїми 35-ма тисячами однодумців з 93 країн світу вони зібралися разом, аби продемонструвати свої вміння та навички у розробці комп’ютерних ігор.

img 01

Кіровоградський державний педагогічний університет імені  Володимира Винниченка виступив співорганізатором цього заходу.   До речі, наші студенти і випускники теж виявили бажання випробувати свої вміння у програмуванні ігор.   

img 02

Розділившись на команди, молоді хлопці й дівчата розробляли концепції для своїх творінь. Ключовою темою турніру були ритуали,  тому кожна гра супроводжувалася цікавими діями за участі різноманітних персонажів: від шекспірівських Джульєт, яких потрібно було врятувати з пекла, до гоголівських Панночок, яких потрібно було відспівати. 

img 03

Учасники конкурсу цілком виправдали очікування громадськості. Через 48 годин напруженої роботи (спостерігати за якою можна було у прямій трансляції через офіційний сайт КЛА НАУ) на розгляд компетентного журі було надано 14 завершених повноцінних ігор. У гостей, які зібралися на фінал конкурсу, була можливість ознайомитися з кожною зі створених тут  ігор, а також разом з гравцями дізнатися думку журі.

img 04

Усі учасники отримали дипломи, а деякі навіть цінні подарунки від спонсорів. Не лишилися без нагород і наші студенти. Спеціальний приз від компанії «200x300 Studio» вручив Дмитро Васильєв студентці мистецького факультету Наталії Кухаренко за оригінальне графічне оформлення гри «Keyman», яку створила команда  студентів нашого вишу (Катерина Фоменко, Дмитро Годун, Олексій Кухаренко – студенти фізико-математичного факультету, спеціальність “Інформатика”). І хоч наші студенти не здобули перемогу, зате отримали досвід участі у такому глобальному проекті та познайомилися з прогресивними молодими людьми.

img 05

А призові місця розподілилися таким чином:

III місце – «Ritual of Ra», гра про те, як єгипетський бог сонця бореться з силами темряви. Розробники: Анна Петрашова, Микола Мозговий, Баграт Саатсазов (ознайомитися з грою можна за посиланням http://globalgamejam.org/2016/games/god-sun-deadly-ritual).

III місце – «Clap-clap», гра, у якій гравець керує персонажем за допомогою давнього ритуалу – плесканням у долоні. Розробники: Дмитро Большаков, Євген Цимбал (http://globalgamejam.org/2016/games/clap-clap).

II місце – «Julimbit», гра, у якій два учасники (грають за Шекспіра і Ромео) повинні діяти спільно, щоб визволити Джульєт. Розробники: Євген Курятенко, Сергій Витухин, Владислав Щербан, Владислав Українців (http://globalgamejam.org/2016/games/julimbit).

img 06

I місце – «Viy», гра, що передає колорит гоголівського фентезі. Команда кіровоградців: Максим Набока, Максим Єрмолаєв, Катерина Типу, Оксана Анастасіева, Світлана Симонова, Вадим Симонов, Богдан Гончар, Інесса Гончар, Філіп Негреенко (http://globalgamejam.org/2016/games/viy).

img 07

Масштабність цього заходу дійсно захоплює. Висвітлювали події GlobalGameJame  представники ЗМІ не тільки регіонального рівня, а й всеукраїнського. Детальніше про турнір пропонуємо ознайомитися у сюжеті Олени Шворак, кореспондента ТСН телеканалу «1+1».

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись