• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч з письменником

Візит Василя Базіва для презентації нової книги «Хрест» став чи найбільшою подією 3 квітня (якщо не рахувати свята останнього дзвоника для 5 курсу – кому що, а курці просо).

Солідний, серйозний, непересічно розумний дипломат, учений, член спілки письменників…і це далеко не всі почесні звання сьогоднішнього гостя.

У своєму виступі-презентації Василь Базів доторкнувся до найтонших струн небайдужого українця. Попсовість літератури, гламурність, графоманство – далеко не єдині недоліки сучасного українського літературного процесу. Як зазначає автор книги «Хрест» (до речі, видана одним з найпрестижніших видавництв України «Фоліо»), смислом буття сучасних літераторів, і не тільки, став «золотий унітаз». Це і справді сумно, адже ми втрачаємо свою душу, високу ідею, яка відрізняє нас від тварин. Світ для письменника поділився на богоподібних людей і людиноподібних звірів. З одного боку сумно, а з іншого – є ж богоподібні…значить, не все так погано.

Не читала книги ще (часу не вистачає катастрофічно), але самі думки автора наштовхують на глибокі роздуми. І вже за це він заслуговує поваги.

Т.Колісник студентка 41-ї групи факультету філології та журналістики.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись