Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ВИСТАВКА «МУДРІСТЬ НАЇВНИХ ОЧЕЙ»

9 грудня  у відділі мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відкрилась виставка творів майстрів народної картини та вільних копій декоративного живопису студентів мистецького факультету КДПУ ім. В.Винниченка під назвою «Мудрість наївних очей».

images 01

В експозиції представлені народні картини з приватних колекцій, з етнографічної колекції історичного факультету КДПУ, твори відомих кіровоградських майстрів Н.Падурської та А.Ліпатова з фондів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського, репродукції творів Марії Приймаченко з фондів Кіровоградського обласного художнього музею та вільні копії з творів декоративного живопису українських народних майстрів (Ганни Собачко-Шостак, Катерини Білокур, Марії Приймаченко, Марфи Тимченко, Анастасії Рак).

images 02

Роботи виконані студентами відділення образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету в процесі вивчення даної теми в курсі «Історії образотворчого мистецтва». Проект є продовженням традиційної співпраці всіх його учасників і має як навчальні, так і просвітницькі завдання. У виставці взяли представлені роботи студентів другого, які використовували різні мальовничі техніки, що вони вивчають у навчальному процесі, - гуаш та акварель на папері, олійний живопис на полотні та склі.

images 03

Під час відкриття доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, кандидат мистецтвознавства О.І.Кириченко прочитала лекцію «Примітив-наїв-народна картина», в якій розповила про специфіку тематичного та образного світу цього яскравого явища в українській культурі ХХ століття. Виставка триває до 10 січня 2016 року.

Інформацію надано мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись