• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

«Шкільний острів» у Добровеличківці

27 листопада профспілковий комітет студентів КДПУ ім.В.Винниченка (голова – Сергій Бойко) та ГО «Молодіжна громадська організація «Курс» (керівник – студент фізико-математичного факультету Микола Балєлов)відвідали Добровеличківську спеціалізовану школу - інтернат.

img 01

Така поїздка для організаторів була не першою, адже влітку цього року вони вже відвідували школу, де було проведено спортивний квест під назвою «Step by step», присвячений Дню захисту дітей. Усі учасники отримали цінні подарунки у вигляді настільних ігор та спортивного приладдя. Команда-переможець відвідала Дендропарк івесело провела час на атракціонах. Такі поїздки організатори проводять регулярно.

img 02

Цього разу для школярів була проведена ділова гра «Шкільний острів», яка мала інтелектуальний та комунікативний характер. Її завдання полягало у побудові  міста із картону та інших матеріалів.Для цього сформували вісім команд-міністерств: міністерство освіти і науки, ЖКГ, економіки та торгівлі, внутрішніх справ, аграрної політики, транспорту та енергетики, міністерство спорту, культури та туризму, охорони здоров'я. Кожне міністерство мало представити декілька споруд, але для їх побудови, як було передбачено метою гри, не вистачало матеріалу. Для того, щоб мати весь набір,на спеціальних переговорах представники команд мали домовитися про обмін необхідними речами.

img 03

Саме під час цієї гри діти формували вміння ставити мету, планувати роботу, проявляли активність, вчилися критично оцінювати результати своєї роботи й роботи товаришів, творчо підходити до здійснення поставленої мети.

Під час гри учасників пригощали чаєм, печивом та різноманітними смаколиками. По завершенню кожна команда презентувала збудоване місто,  кращі будівельні конструкції були оцінені в 100 балів та отримали грошові нагороди, блокноти, грамоти, подяки за активну участьі проявлену креативність: І місце – команда «Перемога»(95 балів), ІІ – «Експромт» (90 балів), ІІІ – «Братство Тарасівців» (85 балів), також активно брали участь команди «Одуванчики», «Адреналін», «Енерджайзер», «Ерудит», «Юніори».

img 04

Ініціатор заходу, Микола Балєлов, вдячний профспілковому комітету студентів КДПУ ім. В. Винниченка за матеріальну підтримку.Зазначає, що найближчим часом знову плануються такі поїздки на зимові свята.  Метою проведення єформування лідерських якостей, дружного і гармонійного колективу, а також корисний та активний відпочинок.

Марія Олійник,
студентка 31-ї групи факультету філології та журналістики

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись