• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

350 пар змагалися за «Кубок ректора»

7 листопада у затишному залі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся другий Всеукраїнський турнір зі спортивних бальних танців «Кубок ректора».

Організаторами змагання є Всеукраїнська Федерація Спортивного танцю «Динамо-Україна» та Кіровоградський народний ансамбль бального танцю «Конвалія».

img 02

У цій мистецькій події участь прийняли 350 танцювальних пар різних вікових груп з п’яти областей, а саме з Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської та Донецької областей.

img 16

Ректор КДПУ ім. В.Винниченка Олег Семенюк відзначає вагомість даного турніру для вузу: «Цей захід цікавий для нашого університету. Адже всім відомо, що хореографія в Кіровоградській області добре розвинена. У нашому місті діє велика кількість танцювальних колективів і в багатьох з них викладають наші випускники, студенти та викладачі. До того ж наш навчальний заклад — один з перших вузів України, який почав готувати фахівців з хореографії для освіти, а також спортивних тренерів бальних танців».

img 03

Керівник народного ансамблю бальних танців «Конвалія» Ігор Спінул підкреслив: « Ми єдині в Україні, хто проводить турнір з бальних танців  в університеті. Незважаючи на важкий час в Україні, люди приїжджають до нас, тому що їм цікавий цей турнір. Ми й надалі будемо розширювати турнір. У минулому році до нас завітали талановиті представники хореографічного мистецтва з трьох областей, цьогоріч —з п'яти областей, а в наступному, сподіваємося, буде ще більша кількість пар з різних куточків держави».

img 20

Турнір проходив протягом дня, у першій половині свою майстерність і талант представили діти, а в другій – юні та дорослі. Кожен виступ оцінювали члени суддівської колегії. Оцінювання відбувалось за п’ятьма основними критеріями: музикальність, ритмічність, лінії корпусу, постановка тіла і хореографія.

img 01

За рішенням кваліфікованих суддів:

Кубок ректора у віковій категорії (ювінали 1+2) одержала пара з Кіровограда, учні народного ансамблю бального танцю «Конвалія»: Єва Спінул та Олександр Карнілов;

Кубок ректор у категорії (юніори 1) одержав танцювальний дует з Кременчука, танцювальний клуб “Сузір’я”;

У категорії (юніори 2) Кубок ректора отримали танцюристи з Кіровограда, учасники народного ансамблю бального танцю «Конвалія»: Дмитро Величко та Дар’я Петренко;

У дорослій віковій категорії першість одержали студенти нашого університету, танцюристи народного ансамблю бального танцю «Конвалія» Аліна Вустілка та Іван Гончаренко.

Ксенія Куприненко,
медіа-група “Університетський меридіан”
Фото: Олег Литвиненко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись