• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ТЕПЛА АТМОСФЕРА В ХОЛОДНИЙ ДЕНЬ

10 жовтня відбувся Мистецький Рух «ALLAPRIMA», який традиційно, в День художника проводять викладачі та студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету. Цього року всі бажаючі мали можливість ознайомитися з художніми техніками живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва. Всім була надана можливість реалізувати творчі ідеї, відкрити в собі інтерес до творчості, відчути себе художниками.

img 01

Для дітей, молоді та дорослих були проведені майстер-класи викладачами-художниками та їхніми учнями. Неабияким успіхом користувалась майстерня «Кераміка», під керівництвом старшого викладача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Л.О. Кулініч. Всі учасники спробували себе не лише у декоративному ліпленні, але й у можливості створювати власні пазлово-керамічні композиції. Під керівництвом члена Спілки художників України, к.п.н. О.А. Пунгіної, всі бажаючі вчилися писати натюрморт з натури на полотнах, акриловими фарбами. У майстерні «Графіка», під керівництвом  члена Спілки художників України, В.М.Давидова ознайомлювалися з процесом створення гравюри. У напрямку декоративно-прикладного мистецтва працювали творчі майстерні з «Малюнку на склі» (керівник к.п.н. Малежик Ю.М.) та «Декоративного малювання»  (керівник член Спілки народних майстрів України              Гарбузенко Л.В). Для найменших відвідувачів заходу віком від 2 років, працювала креативна майстерня під керівництвом викладача К.В.Гусєвої,  де засобом пальчикового малювання діти поринали в світ імпресіонізму.

img 02

Сприяв розвитку просторового мислення «Лабірит Мінотавра» який створили студенти ІІ курсу (під керівництвом Гусєвої Л.Г.). Він був до вподоби учасникам всіх вікових категорій.

В пленерних галереях студенти продемонстрували творчі наробки літньої практики, яка проходила в різних куточках  України.  Художні роботи були представлені у різноманітних техніках та матеріалах. Свої враження студенти виразили у власноруч виготовлених стіннівках.

img 03

«Музичний креатив» надав святу емоцій та бадьорості, якими заряджалися усі присутні.

У Мистецького Руху «ALLAPRIMA» протягом 12 років склалися свої традиції, однією з них є те, що на свято приходять колишні студенти відділення з своїми дітьми та учнями. Є прихильники та постійні учасники, які підростають з кожним роком та стають нашими абітурієнтами.

img 04

 Дуже приємно, що  кількість бажаючих привітати нас з Днем художника збільшується. Тож  ВІВАТ традиціям, чекаємо у другу суботу жовтня кожного року на  «ALLAPRIMA»!

Завідувач секцією
образотворчого мистецтва та дизайну,
доцент Т.М. Стрітьєвич 

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись