• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Дебати у Кіровограді

Ми живемо в час інформаційних технологій. Щодня спілкуємося по телефону,  коментуємо різноманітні події, явища, регулярно пишемо пости в соціальних мережах. Такий насичений темп життя  – це, в першу чергу, вимога часу, логічний наслідок розвитку прогресу. Безперервне спілкування стало невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Для сучасного спеціаліста стає дедалі важливішим вміння логічно і послідовно доводити свої думки до співрозмовника, аргументовано подавати інформацію. 

img 01Цим та іншим аспектам комунікації було присвячене перше засідання дебатного клубу  «Курс на топ-спікера», організованого студентом 3-го курсу фізико-математичного факультету КДПУ ім. В. Винниченка, головою молодіжної громадської організації «Курс» Миколою Балєловим.  За його словами, мистецтву публічно говорити потрібно вчитися, навички спікера потрібно розвивати і відточувати, а для того, щоб студенти могли долучитися до цього, засідання будуть проводитися регулярно, щосереди о 17.00 в тайм- клубі «Берлога».

img 01

На заході були присутні студенти різних факультетів КДПУ, також  прийшли і кіровоградці, які дізналися про дебати із соціальних мереж.

img 01

Своїм досвідом  участі в дебатах поділилася  студентка 3-го курсу факультету іноземних мов  Валентина Тупиця – голова кіровоградського відділення дебатів.  Валентина  провела тренінгові програми і дала декілька настановчих порад, для дебатерів-початківців. Також, вона розповіла про формати дебатів: парламентські дебати за американським форматом, парламентські дебати за британським форматом, дебати Карла Поппера, політичні дебати, дебати Лінкольна Дугласа, модель ООН, відкриті дебати, менеджер-формати і  формати  Теда Тернера.

img 01

Валентина регулярно бере участь у різних форматах дебатів, на обласному та всеукраїнському рівнях  вже має багато перемог.

Досвідчені учасники  продемонстрували свої вміння і навички професійно вести дебати,  спілкувалися на тему: « Вплив телебачення на суспільство».

 Наступне засідання планується 14 жовтня, в середу, о 17.00 в тайм -клубі «Берлога», усі бажаючі можуть приєднатися до команди.

img 01

Сторінка клубу «Вконтакті»

 Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись