• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Життя прожити – не поле перейти

img 03Здобутки випускників нашого університету – це привід пишатися і примножувати позитивний досвід. Серед відомих кіровоградців, колишніх студентів педагогічного університету – Тамара Іванівна Скирда, яка закінчила історичний факультет 1950 року. Професійна сфера Тетяни Іванівни не обмежилася вчительською: активна наукова діяльність, професорське звання, 19 років на посаді ректора у Київському торгово-економічному інституті, якому в 2000 році надано статус національного університету.

Тамара Іванівна доклала багато зусиль щодо створення, розвитку та здобуття авторитету КТЕІ. За її ініціативи побудовано сучасну на той час матеріально-технічну базу, сформовано науково-педагогічний колектив, розгорнуто наукову роботу, налагоджено співробітництво з вітчизняними організаціями та зарубіжними навчальними закладами. Тамара Іванівна має звання «Почесний професор КНТЕУ».  Закладені Тетяною Скирдою традиції підтримуються сучасним поколінням викладачів та студентів.

Знаково, що свій професійний шлях Тамара Іванівна розпочинала саме в нашому навчальному закладі, і зараз із вдячністю згадує  роки юності, які вона провела тут.

Ще одна іпостась Тетяни Іванівни – письменницька. Книга «Життя прожити – не поле перейти» є сповіддю педагога, науковця, за плечима якого солідний досвід.

На полицях університетської бібліотеки КДПУ подаровані авторкою примірники  книги займуть почесне місце. 

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись