• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Семінарське заняття на тему “Народні свята зимового циклу”

Уже стало традицією на кафедрі музично-теоретичних та інструментальних дисциплін мистецького факультету проводити семінарські заняття з народознавства та музичного фольклору України у формі сценічної дії.

Так, 29 лютого 2012 року було проведено семінарське заняття на тему “Народні свята зимового циклу”, яке пройшло у вигляді “Українських вечорниць”. Студенти 21 академічної групи старались у “Вечорницях” максимально відтворити атмосферу народних колядок, щедрівок, посівань, а також найдавніших святочних ігр - “Кози”, “Маланки”, звичаїв новорічних гадань. Вечорниці супроводжувались звучанням народних пісень, танків, ігор, жартів.

Завдяки таким формам проведення семінарських занять з народознавства та музичного фольклору України, студенти глибше відчувають, що знання про свій народ — це пізнання себе, свого народу, його історії та культури, усвідомлюють нерозривну єдність із попередніми поколіннями українського народу, з їх духовним світом, а знання фольклорного матеріалу необхідне для формування у студентів вірного розуміння і аналізу сучасного стану розвитку народної музики. Це допоможе виробити у молоді правильне відношення до існуючої нині народно-масової культури.

Певна обізнаність з народознавством і з українською народнопісенною творчістю потрібна насамперед у педагогічній діяльності майбутнього вчителя музики сучасної школи.

В обговоренні семінарського заняття взяли участь ректор університету доктор філологічних наук, професор О.А. Семенюк та проректор з навчальної та виховної роботи професор С.П. Михида, які дали високу оцінку даному заходу.

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін Г.С. Дідич

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись