• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Науково-практична конференція на психолого-педагогічному факультеті

22 лютого 2012 року на психолого-педагогічному факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася науково-практична конференція “Актуальні проблеми та перспективи розвитку психологічної служби в закладах освіти”.

Учасників конференції привітали: проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професор Садовий М. І.; декан психолого-педагогічного факультету, професор Рацул А. Б.; завідувач Кіровоградським обласним центром практичної психології та соціальної роботи Чебоненко В. Ф.; доцент кафедри практичної психології Горська Г.О., зав. кафедри психології, доцент Клочек Л. В.

В організації та проведенні конференції взяли участь викладачі кафедри практичної психології та кафедри психології КДПУ імені В.Винниченка; викладачі КОІППО імені Василя Сухомлинського і практичні психологи, які працюють у закладах освіти м. Кіровограда та Кіровоградської області.

На пленарному засіданні з доповідями виступили завідувач Кіровоградським обласним центром практичної психології та соціальної роботи Чебоненко В. Ф. (Стан та перспективи розвитку психологічної служби); доцент Гейко Є. В (Психологічні аспекти цілісності особистості); викладач Зубченко В. В. (Рефлексія співвідношення професійних та особистісних аспектів самореалізації в роботі практичного психолога); доцент Галушко Л. Я. (Особливості використання «архетипу» тіста у процесі метафоричної самопрезентації учасників активного соціально-психологічного пізнання); практичний психолог ДНЗ № 69 Ткач А. Ю. (Психолого-педагогічні аспекти ігрової діяльності дошкільників).

Продовженням конференції була робота секцій: «Психологічна допомога в сучасних умовах: теорія і практика», «Соціально-психологічні проблеми становлення особистості в дошкільному та молодшому шкільному віці», «Теоретико-методологічні проблеми психології особистості в підлітковому та юнацькому віці".

Цікавими та актуальними була робота майстер класів: Особливості використання «архетипу» тіста у процесі метафоричної самопрезентації учасників активного соціально-психологічного пізнання (Галушко Л. Я., доцент кафедри практичної психології); тренінг «Зроби свій вибір – життя з цигарками чи без?» (Ніколаєнко С. В., практичний психолог Рівнянської спеціальної ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів); тренінг «Обери безпечний Інтернет» (Борило О. В., практичний психолог Бережинської ЗОШ І-ІІІ ступенів); корекційно-розвивальне заняття з психогімнастичними вправами (Кваша Т. І., практичний психолог спеціального ДНЗ №46 «Краплинка» Кіровоградської міської ради).

Висловлюємо вдячність всім учасникам науково-практичної конференції “Актуальні проблеми та перспективи розвитку психологічної служби в закладах освіти” та сподіваємося, що конференція сприятиме творчим пошукам і професійному зростанню психологів.

Матеріали підготувала доцент кафедри практичної психології Мельничук І. Я.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись