• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч Віктора Вікторовича Януковича з креативною студентською елітою...

29 лютого 2012 року в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відбулася зустріч викладачів та студентів вишу з Народним депутатом України Віктором Вікторовичем Януковичем та Першим заступником Голови Кіровоградської обласної ради Олександром Сергійовичем Шаталовим.

Гості відвідали археологічний музей університету імені Н. Бокій, де з цікавістю познайомилися з експозицією найдавніших археологічних пам’яток краю. Після екскурсії в залі засідань вченої ради відбулася зустріч поважних гостей з креативною студентською елітою вишу та журналістами. Ректор університету, професор Олег Анатолійович Семенюк та перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Олександр Сергійович Шаталов стали свідками жвавої бесіди, де студенти мали змогу поділитися своїми креативними планами та ідеями, обговорили питання, що стосуються подальшої можливої співпраці. Віктор Вікторович високо оцінив творчий рівень студентів нашого університету, пообіцявши подальшу підтримку та співпрацю. Даний захід мав на меті презентувати два проекти, які розробили студенти університету, та отримати підтримку зі сторони депутата.

Отже, презентувалися проекти «Ветеран online», координатор – випускник КДПУ ім. В.Винниченка, учасник «Статського радника» Роман Бойко та Молодіжний фестиваль аматорського кіно «Ранок», ініціатор і координатор – магістрант, культорганізатор Молодіжного центру університету Володимир Живицький.

Започаткований та організований з ініціативи В. Живицького у 2011 році соціальний проект набув розголосу та стає традиційним для університету й області в цілому. Він покликаний привернути увагу до найгостріших проблем суспільства. Фестиваль вийшов за межі України: надсилають фільми із США, Великої Британії, Ізраїлю, Росії, Білорусії, Сербії. Звісно, з міст України надходить основна кількість робіт. Тішить і те, що з Кіровограда цього року надійшло вдвічі більше робіт, ніж минулого. Звісно ж, організатори прагнуть, щоб фестиваль «Ранок» офіційно вийшов на міжнародний рівень.

На цьогорічний фестиваль планується запросити відомих акторів, журналістів, фахівців кіноіндустрії, які б проводили майстер-класи, ділились знаннями. Це був би, безперечно, безцінний досвід для кожного учасника . Проте ці плани можливо реалізувати лише за умови солідного фінансування. ІІ-й Фестиваль відбувається за підтримки голови облдержадміністрації Сергія Ларіна. На зустрічі Володимир Живицький запросив долучитися та підтримати молодих кіноаматорів і Віктора Вікторовича Януковича, звернувшись із проханням увійти до складу журі.

Депутат ствердив, що разом зі службою кінематографії України готовий підтримати молодь і допомогти у підвищенні статусу фестивалю. А для майбутніх переможців вручив призи – диски з реставрованими фільмами відомого українського письменника і режисера Олександра Довженка.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись