• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

З ДНЕМ ЗНАНЬ!

Колеги, друзі, студенти… Закінчується літо і ми знову стоїмо на порозі нового навчального року.

Кожний новий рік ми ставимо перед собою певні завдання, будуємо плани залежно від суспільно-політичної та економічної ситуації, нового бачення завдань освіти тощо. Сьогодні кожному викладачу й студенту зрозуміло, що ми перебуваємо в конкурентному середовищі, що університети борються за абітурієнта, що якісна освіта неможлива без знання іноземних мов та основ ІТ технологій, що університет – це не тільки навчання, але й наукові дослідження тощо. Перелік можна продовжити, але важливо визначити головні постулати. Вони, на мій погляд, наразі дуже прості.

Розуміємо, що в країні війна. Там, на війні, наші студенти, співробітники, колеги-викладачі. Під час вступної кампанії до нас вступили воїни АТО, діти воїнів, переселенці зі східних областей. Ми будемо їх навчати, і вони будуть навчати нас – цінувати життя й розуміти, що в ньому важливе, а що так – дріб’язок.

Ми завжди говорили про важливість виховання патріотизму під час навчання. Сьогодні ми реально розуміємо, що таке патріотизм, любов до Батьківщини. Розуміємо, на жаль, і що таке зрада, сепаратизм. Будемо патріотами, розумними, виваженими, толерантними й переконливими.

Навчаємо не заради навчання як процесу й диплома як результату. Навчаємо для життя, для професії, для «конкурентоздатності».

Залишимо для журналістів і політиків тези про реформування, інноваційні підходи, європейський вектор освітніх процесів. Насправді, усе це ґрунтується на якісно зроблених «дрібничках» і починається з того, що викладач постійно готується до занять, знаходить цікавий, сучасний і потрібний майбутньому фахівцю навчально-науковий матеріал, чесно відпрацьовує своє навантаження, поважає свій предмет і студента. Студент ретельно готується до занять, ходить на пари, поважає університет, батьків і друзів. Повага – досить важливий складник і в академічному середовищі є чинником розвитку й досягнення істини.

Давайте поставимо перед собою амбіційні, але досяжні завдання, побажаємо успіхів і до навчання!

Олег СЕМЕНЮК, ректор університету, професор.

Інформація надана Ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись