• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч з соціологом

Студенти факультету історії та права зустрілися з відомим українським соціологом Євгеном Копатьком під час його перебування в Кіровограді у рамках презентації результатів дослідження: «Україна: Захід. Центр. Схід - єдність у різноманітті», яке відбулося 23 лютого.

Компанія Research & Branding Group (Київ) спільно з Українським фондом «Громадська думка» (Львів) та компанією ДІАЦ (Донецьк) провела дослідження громадської думки жителів Львова, Кіровограда та Донецька з актуальних соціально-політичних питань у період з 10 по 25 листопада 2011 року. Хоч такі дослідження проводилися неодноразово, наше місто потрапило в проект вперше.

Євген Копатько відзначив, що у порівнянні з мешканцями Львова та Донецька, жителі Кіровограда розраховують здебільшого на власні сили під час вирішення своїх проблем. Переважна більшість жителів Кіровограда (76%) не хоче змінити своє місце проживання та переїхати в інше місто. Готові поміняти місце проживання та переїхати жити в інше місто 14% опитаних респондентів. В порівнянні зі Львовом і Донецьком жителі Кіровограда частіше називають себе громадянином України (72%), але рідше (10%) ідентифікують себе, як, перш за все, жителя свого міста і жителя свого регіону/області. Патріотами України вважають себе більшість жителів трьох міст (84% у Львові, 63% в Кіровограді і 53% в Донецьку).
Більше половини респондентів в Кіровограді (60%) та у Львові (56%) дотримуються думки що Україні у вирішенні своїх проблем повинна спиратися тільки на свої власні сили. Тоді як половина жителів Донецька (50%) вважають, що Україні слід розраховувати на підтримку Росії.

По закінченню презентації дослідження Євген Копатько відповів на численні запитання студентів-політологів та істориків і відзначив, що його приємно вразив рівень підготовки та активна громадянська позиція нашої молоді.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись