• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Про призначення на посаду ректора

Наказом Міністерства освіти і науки України № 270-к від 25.06.2015 р. ректором Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка строком на п’ять років призначено доктора філологічних наук, професора Семенюка Олега Анатолійовича як обраного за конкурсом, згідно статті 42 Закону України «Про вищу освіту».

Коротка довідка: Олег Анатолійович розпочав педагогічну професійну діяльність у 1985 році з посади вчителя. У вищій школі з 1989 року пройшов шлях від асистента до професора. В КДПУ займав посади начальника науково-дослідної частини, директора ліцею університету, декана факультету довузівської та післядипломної освіти, завідувача кафедри зарубіжної літератури та компаративістики, завідувача кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики, проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків. У 2011 році був вперше обраний ректором КДПУ імені Володимира Винниченка.

Автор двох монографій, двох посібників із грифом МОН України («Основи теорії мовної комунікації») та більш ніж 100 наукових статей у вітчизняних та зарубіжних виданнях. Підготував десятьох кандидатів наук за спеціальностями: «українська мова», «російська мова», «типологічне та порівняльно-історичне мовознавство», «загальне мовознавство».

Нагороджений «Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України» (1996 р.), знаком «Відмінник освіти України» (2006 р.), знаком «Петро Могила» (2009 р.), медаллю НАПН України «Григорій Сковорода» (2014 р.).

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись