• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч студентів КДПУ з послом Великої Британії

img 02Часто зустріч з високоповажними особами уявляється як щось нудне, традиційно-офіційне і з ненатуральними застиглими усмішками. Що ж, студенти КДПУ можуть з легкістю заперечити усе вищесказане. У середу 27 травня в нашому університеті відбулася зустріч з послом Великої Британії в Україні паном Саймоном Смітом. Це вже другий приїзд пана Сміта в наш університет. І він вже не вперше приємно вражає  студентів своєю невимушеністю і легкістю у спілкуванні.

Пан посол почав зустріч з невеликої промови українською мови, що викликало дружні посмішки на обличчях студентів та сприяло створенню щирої атмосфери спілкування. Всі присутні з втіхою слухали рідну мову з вуст англомовної людини. Саймон Сміт розповідав про свою посаду та  про те, що встиг зробити за час роботи в Україні. Пан Сміт висловив позицію своєї держави щодо політичної ситуації та російської агресії в Україні. Він також наголосив, що уряд Великої Британії допомагає українській армії, зокрема у вигляді навчання українських військових.

Інформаційна війна – наразі актуальна проблема, тож інформувати світ про справжній стан речей – це дійсно важливо і ми вдячні, що пан посол використовує свою посаду для цього. Потім пан Сміт сказав, що радий надати відповіді на питання аудиторії і через хвилинну паузу вони посипалися. Ми всі більше цікавилися Саймоном Смітом-звичайною людиною, аніж послом, хоча і про це також було достатньо питань Запитали навіть про смішні й бентежні моменти в роботі посла. Дуже багато уваги студенти приділили питанню вивчення мов. Цікавилися іноземними мовами, якими пан посол володіє, запитували про те, чи складно було вивчати українську, хотіли дізнатися про улюблену мову пана Сміта. Було цікаво взнати, що у вільний від роботи час пан Сміт дуже любить читати, грати на піаніно та тромбоні, і навіть куховарить, а іноді дає цінні вказівки дружині, і вона виганяє його з кухні.     

Під час бесіди ми побачили перед собою звичайну людину, веселу, відкриту й безпосередню, без натяку на якусь бундючність чи холодну стриманість. Щира усмішка, жарти й захопливе спілкування розбили з тріскотом стереотипи,якщо такі й були, про англійців як снобів. Це була захоплююча зустріч з дуже цікавою людиною. Сподіваюся, у нас буде ще не одна можливість поспілкуватися з паном Смітом.

Дар’я Беззадіна
студентка ІІІ курсу

Інформація надана Факультетом іноземних мов.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись