• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ СТУДЕНТІВ З ОРКЕСТРОВИМИ КОЛЕКТИВАМИ

img 01У межах проекту «Весняна майоліка», який нещодавно проходив на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, відбувся публічний екзамен студентів ІV-V курсів з «Оркестрового диригування».

Випускники диригували народним оркестром популярної, класичної та сучасної української музики «Юність» (керівник заслужений працівник культури України, доцент, почесний професор університету Г.Л. Бродський). У програмі брав участь народний жіночий вокальний ансамбль «Оріана» (керівник відмінник освіти України, доцент І.Л. Шевченко).

Оркестрова музика – самий демократичний вид мистецтва, який є частиною світової та вітчизняної культури та володіє невичерпним арсеналом емоційного впливу на слухача. Успішний розвиток цього виду музикування пов'язаний з організацією та діяльністю майбутніх учителів музичного мистецтва в загальноосвітніх навчальних закладах.

У системі сучасної музичної освіти заняття в оркестрових колективах займає особливе місце, впливає на формування художньо-естетичних цінностей та цілісного музичного розвитку учнів. Гра в оркестрі – творчий процес, завдяки якому стає більше фективним розвиток особистісних якостей (уваги, виконавської волі, відповідальності, артистизму).

Особливе враження на слухачів справили виступи студентів:  В. Грозан, К. Яровенко, Д. Мамонтова, С. Кулікова, які довели вміння відчувати оркестр, самостійно здійснили інтерпретацію музичних творів, які несуть технічну складність як для виконавців, так і для диригентів.

Концерт розпочався виконанням творів українського композитора ХХ століття, уродженця Кіровоградщини Ігоря Шамо,  90-річчя з дня народження якого відзначається в цьому році. Студенти Н. Волочай, Я. Гладик, К. Мельниченко  презентували диригентську майстерність виконуючи твори Ігоря Наумовича  «Веснянка» з «Української сюїти» та «Три поради». На концерті прозвучав ліричний твір відомого композитора-виконавця Астора П'яццолли «Облівіон», «Український танець» К. Мяскова, українська народна пісня «Сопілочка», «Українська кадриль»        П. Вербицького.

Окрім інструментальних творів студенти диригували вокальними творами. У супроводі оркестру заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Негребецька виконала пісні Катерини Бойко: «Радуйся, земле» та «Веселіться, люди»; українські романси «Ой, на Івана, на Купала» та «Явір і Яворина» Олександра Білаша.

Екзамен з «Оркестрового диригування» пройшов на належному професійному рівні та довів готовність студентів до роботи з оркестровими колективами та ансамблями різних форм. 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись