• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Фінал конкурсу з ораторського мистецтва

9 лютого 2012 року на факультеті іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету вже четвертий рік поспіль відбулась фінальна частина національного відбору конкурсу з ораторського мистецтва, який проводиться в рамках роботи The English Speaking Union (координатор ESU в Україні, доцент кафедри перекладу та загального мовознавства КДПУ імені В. Винниченка М.І. Данілко).

У фінал вийшло восьмеро учасників, які показали найкращі результати у попередніх турах відбору. Це були як студенти факультету іноземних мов КДПУ (Анна Феденко, Юрій Єфремов, Анна Гаврилюк, Агата Дерда й Тетяна Христонко), так і учні Кіровоградського колегіуму (Валерія Залевська й Максим Максимов) та Гімназії імені Т. Шевченка (Ангеліна Сопільняк). Змагання складалось з двох частин: імпровізована промова та підготовлена. Спершу учасники за 10 хвилин мали скласти та протягом не більше трьох хвилин виголосити промову на різноманітну тематику: про навчання, про вплив медіа, про бідність або навіть уявити себе мером Лондона та пояснити, чому для міста й країни важливо приймати Олімпійські ігри.

При виголошенні підготовленої промови учасникам було важливо не тільки обґрунтовано, переконливо, логічно виважено й разом з тим артистично викласти своє бачення теми “Мудрість молодості”, але й дати відповідь на часом доволі нелегкі та підступні питання журі й аудиторії. За сукупністю всіх критеріїв перше місце й поїздку до Лондона на міжнародний фінал конкурсу з ораторського мистецтва, який проводиться в рамках роботи ESU, виборола Анна Гаврилюк. Окрім цього, на переможницю чекали кілька інших сюрпризів: на початку березня Анну чекає зустріч з Послом Об'єднаного Королівства, до того ж гроші на квиток до Лондона (раніше ці витрати лягали на плечі самих учасників) їй виділяє Кіровоградська обласна адміністрація, про що оголосили начальник управління освіти та науки ОДА Ельза Лещенко та прес-секретар голови ОДА (до речі, випускниця факультету іноземних мов) Вікторія Талашкевич. Друге місце посів одиннадцятикласник Кіровоградського колегіуму Максим Максимов. На жаль, цього року до Лондона на міжнародний фінал вирушає тільки переможець, проте ректор КДПУ Олег Семенюк вирішив трохи компенсувати учаснику відносну невдачу та презентував йому справжню британську краватку. Приз глядацьких симпатій отримав Юрій Єфремов.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись