• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Я пам’ятаю! Я пишаюсь!

img 01Під час шкільних канікул відбувся фінальний етап обласного краєзнавчого конкурсу старшокласників “Центральноукраїнці в боротьбі за незалежність Батьківщини” під девізом “Я пам’ятаю! Я пишаюсь!”. 28 робіт, які попередньо були визнані кращими на міськрайонному рівні, присвячені життєписам земляків – учасників Другої світової війни та Антитерористичної операції на Сході України, періодам запорозького й вільного козацтва.

Кращими журі визнало письмові реферати Є. Омельченко та А. Горовенка. Потім відбувся захист робіт, на який, на жаль, прибути змогли не всі учасники. За сумарною оцінкою якості робіт та їхнього захисту переможцем в конкурсі стала 11-класниця з Новгородківського НВК І – ІІІ ступеня Ольга Щукіна (тема дослідження: “Вихідці з Кіровоградщини в боротьбі проти окупантів України у 1940-х рр.”). Друге місце посіла Анастасія Могилко з Гайворонської гімназії – школи № 5, третє – Юлія Поляк з Аджамської школи Кіровоградського району.

Організатором конкурсу виступив факультет історії та права Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, декан якого доцент Л. М. Філоретова розповіла учням про навчання, громадське життя студентів факультету. Для дітей була проведена екскурсія стінами закладу, з відвідинами археологічного музею ім. Н. Бокій.

Підсумки заходу було підведено в обласній бібліотеці ім. О. Бойченка, де голова журі професор О. Кіян вручив одинадцятьом призерам нагороди. Доцент кафедри всесвітньої історії С. Шевченко подарував учням і працівникам бібліотек краєзнавчі книги, авторами яких є викладачі факультету історії та права. Переможцям вручили також бібліотечні квитки почесного читача. Перший етап конкурсу організовували міськрайонні й сільські бібліотеки вказаних та інших населених пунктів.

Загалом, конкурс виявив любов юних краян до малої батьківщини, інтерес до історії України, патріотизм до своєї держави. серед них можуть бути майбутні студенти-історики, краєзнавці, вчителі, науковці.

Інформація надана Ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись