• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Туристичному клубу КДПУ «Мандри» - один рік!

DSCN142219 грудня 2014 року свою першу річницю відзначив туристичний клуб «Мандри», що діє на базі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. За цей час він пройшов шлях від туристичної секції на природничо-географічному факультеті до загальноуніверситетського клубу, який складається з секцій пішохідного, водного, велотуризму, гірського туризму та скелелазіння, спортивного орієнтування. Членами клубу є представники майже всіх факультетів, окрім мистецького (поки що!).

Незважаючи на свій досить юний вік, туристичний клуб «Мандри» має певні досягнення. На початку 2014 року отримали приємне повідомлення: за підсумками 2013 року туристи КДПУ стали чемпіонами України по спортивних туристських походах серед студентської молоді! Турклуб має офіційне визнання – Статут, членство в клубі, навіть посаду інструктора.

У 2014 році були проведені змагання зі спортивного туризму, скелелазіння, спортивного орієнтування, а також І туристичний зліт КДПУ «Веснянка». Представники клубу подолали водні маршрути ІІІ категорії складності по р. Черемош у Карпатах та по р. Південний Буг, пішохідний маршрут у Карпатах, веломаршрут шляхами Кіровоградщини і Черкащини. Двоє членів клубу – Дмитро Заяць (студент факультету фізичного виховання) та Олександр Александров (випускник природничо-географічного факультету) здобули для Кіровоградської області Кубок України з велотуризму. Завдяки цьому в 2015 році Кубок України з велотуризму пройде в Кіровограді.     

Як зазначає один з керівників клубу О. В. Колотуха, у планах – водний похід ІІІ категорії складності в Карпатах, гірський похід ІІІ – IV категорії складності в Грузії та багато інших. Тож побажаємо членам клубу і всім небайдужим до туризму попутного вітру мандрів!

Пикалюк Роман Володимирович кандидат філологічних наук, старший викладачкафедри видавничої справи та редагування, член турклубу «Мандри»

Інформація надана Ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись