• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч з майбутніми абітурієнтами

PC041332Студенти 11 групи фізико-математичного факультету й викладачі кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності (ТМТПОПБЖ) зустрілись з викладачами та студентами випускових курсів Олександрійського педагогічного коледжу ім. В.О. Сухомлинського. Відкрив захід директор коледжу, кандидат педагогічних наук, лауреат обласної педагогічної премії імені Василя Сухомлинського, Відмінник освіти України, викладач-методист С.М. Гайдук.

Мета зустрічі полягала у практичному ознайомленні присутніх з навчальним процесом у КДПУ ім. В.Винниченка. Випускники спеціальності “Технологічна освіта” можуть не лише викладати трудове навчання, технології, безпеку життєдіяльності, креслення, автосправу, технічний дизайн у середніх та вищих навчальних закладах, а й працювати викладачами загальнотехнічних дисциплін, фахівцями на підприємствах з конструювання й моделювання одягу (швейні фабрики, ательє, супермаркети, власна справа), приготування страв (ресторани, кафе, супермаркети, їдальні тощо), автосправи (станції технічного обслуговування, автошколи, власна справа тощо), будівельної справи, обробки металу, деревини та пластмаси (підприємства, майстерні тощо), електротехніки, радіотехніки (зв’язок, телемайстри, радіомайстри тощо).

Студенти першого курсу університету привезли до коледжу виставку власних виробів з тканин, металу, деревини, пластмаси тощо. Також на сцені актової зали продемонстрували модельні вироби з тканин, виконали декілька номерів художньої самодіяльності. Виступи студентів були доповнені відеопрезентацією діяльності викладачів кафедри та студентів з підготовки майбутніх фахівців. Із великою зацікавленістю присутні вислухали студентку першого курсу університету Т. Босу. Вона презентувала колекцію авторських ляльок та інших цікавих виробів.

Перед олександрійцями виступили проректор з наукової роботи, завідувач кафедри ТМТПОПБЖ М.Садовий, Т.Куценко, доцент кафедри (в минулому - випускниця педучилища) Н.Манойленко, заступник завідувача кафедри С.Рябець. Вони запросили студентів-випускників коледжу до навчання на третій курс на спеціальність “Технологічна освіта (конструювання одягу, автосправа, технічний дизайн, креслення)”.

Для абітурієнтів, які вступають на спеціальність “Технологічна освіта” на перший курс, необхідно мати сертифікат ЗНО з української мови та історії України. Творчий конкурс проводиться викладачами кафедри. До нього входять два види тестів та завдання з креслення. Із завданнями можна ознайомитись на сайті університету. Перед вступними іспитами будуть проведені двотижневі підготовчі курси. 

Інформація надана Науковим відділом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись