• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Заслужений працівник науки і техніки України

velichkoУказом Президента України П. Порошенка за високі досягнення у науковій та науково-педагогічній діяльності присвоєно високе звання «Заслужений працівник науки і техніки України» професору кафедри фізики та методики її викладання, доктору педагогічних наук Величку Степану Петровичу.

Його фаховий авторитет безсумнівний, підкріплений вагомими практичними результатами діяльності, що пройшли випробування життям. Він визнаний серед науковців держави та за її межами. Зроблене ним на терені теорії та методики навчання фізики вражає масштабністю і різноплановістю. Створення унікальних приладів для дослідження фізичних явищ та процесів оптики, спектральний аналіз, заснований на голографічних решітках, методологія дидактики фізики, виготовлення ґрунтовних монографій та посібників для науковців, студентів та учителів фізики. Йому присуджена третя премія Республіканської виставки-ярмарки «Розробка нових засобів навчання», рішенням Міжнародного Правління Соросівської Програми підтримки освіти в галузі точних наук (ISSP) присуджено грант (APU 062013) Соросівського доцента, Міністерство освіти і науки України нагородило його значком «Відмінник освіти України», медаллю Петра Могили, почесними грамотами. Він відзначений грамотами місцевих органів влади  та університету. Верховна Рада України нагородила його Почесною Грамотою. Це далеко не повний перелік наукового доробку вченого за більше ніж 40-річну науково-педагогічну діяльність.

Науково-педагогічний колектив працівників КДПУ імені Володимира Винниченка, студенти, громадські організації щиро вітають Степана Петровича з високою нагородою і зичать йому нових творчих успіхів.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись