• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч з нашими героями

DSC 6363На факультеті історії та права КДПУ ім. В. Винниченка відбулася зустріч студентів і викладачів із випускниками факультету, військовослужбовцями третього Кіровоградського полку спецпризначення, воїнами АТО Ярославом Бирсою, Ярославом Сторчаком, Євгенієм Сушковим.

Зустріч розпочалася зі вступного слова завідуючого кафедрою правознавства Юраха Віталія Михайловича, який висловив свій погляд щодо проведення антитерористичної операції в Україні та участі студентів і випускників нашого університету у військових подіях. Потім слово надавалося кожному із солдатів, які завітали до рідного факультету. У своїх розповідях вони поділилися враженнями про перші бої, стан сучасної української армії, висловилися з приводу конфлікту, через який солдати вимушені захищати свою Батьківщину. Не дивлячись на жахіття, які пережили молоді хлопці протягом останніх півроку, вони не втратили духу, залишились щирими патріотами і справжніми чоловіками.

Біденко Наталія Іванівна, заступник декана з виховної роботи, виразила щиру вдячність і віддала честь нашим студентам-воїнам, побажала їм міцного здоров’я і довгого, не нужденного життя. Студенти і викладачі, які прийшли на зустріч (до речі, аудиторія не вмістила всіх бажаючих) мали змогу задати питання солдатам, серед яких були і питання про озброєння, і прохання надати аналіз політичній ситуації у зв’язку зі зміною складу законодавчого органу шляхом виборів, і запитання про харчування нашої армії, про сприйняття наших солдат жителями Донецької і Луганської областей, про фактори, що підтримують військовий дух. Військові охоче відповідали на питання, спілкувалися з аудиторією, розповідали окремі історії із життя «на лінії вогню».

Потім всі присутні вшанували пам'ять загиблих солдатів, синів України хвилиною мовчання. Кафедра правознавства подарувала хлопцям сертифікат на купівлю термобілизни, а керівництво факультету від імені студентів заохотило їх грошовою підтримкою, до якої мали змогу долучитись всі небайдужі студенти.

Декан факультету історії та права Філоретова Лариса Мартіївна подякувала колишнім студентам за час, який вони знайшли на зустріч, за національний стяг, який разом із товаришами по службірозписали і подарували студентам рідного факультету і за неймовірну людяність, яку їм вдалося зберегти попри пережиті складнощі. У кінці зустрічі всі охочі мали змогу сфотографуватись з нашими героями, людьми, які присвячують життя захисту нашої Батьківщини і кожної родини від війни.

Інформація надана Ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись