• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Із далеких мандрів повернувшись…

3vOYTd5lt9IВже п'ятий рік поспіль туристи нашого університету проводять підсумковий туристичний вечір «Із далеких мандрів повернувшись…», який завершує туристичний сезон. Нині вечір пройшов під егідою створеного менше року тому туристичного клубу КДПУ «Мандри». А підводити, скажемо прямо, було що.

По-перше, на початку 2014 року стали відомі підсумки Чемпіонату України зі спортивних туристських походів серед студентської молоді 2013 року. І ці підсумки найвищі – КДПУ завдяки чотирьом походам-призерам виборов перше місце в Україні!

Однак і у сезоні 2014 року наші туристи-спортсмени не почивали на лаврах. Тож учасники вечора побачили звіти-презентації про здійснені походи. Це – пішохідний похід, здійснений під керівництвом випускника ПГФ Ігоря Сільченка Покутсько-Буковинськими Карпатами. Це – водний похід по найскладнішому в Україні маршруту ІІІ категорії складності по карпатських річках Черемошу й Пруту під керівництвом майстра спорту з туризму, доцента О. В. Колотухи. Це – водний похід по річці Південний Буг під керівництвом доцента А. О. Домаранського. Це – велосипедний похід по мальовничим місцям Кіровоградщини і Черкащини під керівництвом викладача філологічного факультету С. В. Ткаченка.

Були представлені звіти-презентації про участь спортивних команд КДПУ в Кубку України з велотуризму, який наша команда виграла (студент ФФВ Дмитро Заєць), в Чемпіонаті України з гірського туризму (випускник ФФВ Іван Коток).

Гість із туристичного клубу Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Ігор Колотуха представив звіти про походи наших друзів-туристів з Києва: гірський похід Тянь-Шанем та лижний похід Карпатами. А пісні під гітару, що лунали між презентаціями, передавали атмосферу походів. 

Інформація надана Ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись