• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Опановуючи дебатну майстерність

Цього літа у мене була можливість відвідати Літню Дебатну Школу в чарівному , красивому і незабутньому місті Одеса. ЛДШ проводилася в смт. Затока, там ми проживали на базі відпочинку «Глорія», де і проходили наші тренінги.

Там я вивчила основні правила дебатування, як уникнути поширених помилок при доведенні своєї позиції, як триматися на публіці та не хвилюватися перед виступом. Кожного дня ми прописували кейси, вивчали їх структуру, розподіляли на сильні та слабкі аргументи, в якому порядку їх краще ставити. Потім ми ознайомилися з методами розбиття (знищення) кейсу суперника.

Окрім цього я познайомилася з багатьма людьми, які за час, проведений у ЛДШ, стали мені, як рідні! Перші три дні нас ознайомлювали з теоретичним матеріалом, який нам викладали тренери з різних куточків не тільки України, а й Європи. Дякуючи Ані Крис, Паші Богаченку, Саші Серту, Вові Дольнику, Жені Іванову, Владу Фірсову, Василю Комісарову, Міші Евдокімову, Інгі Гадяцькій, Лілі Познахівській, Насті Картуновій ми досягли нових знань та висот у дебатній майстерності. А наступні дні ми грали в дебати і посягали основи організації дебатних клубів у своїх містах.

Тоді, коли я перебувала у ЛДШ, то Паша Богаченко та Кирило Кожем’якін представляли Україну на дебатному турнірі в Загребі та зайняли третє місце серед команд країн Європи!

Особисто мені дебати допомогли доводити позицію за допомогою аргументів та фактів, адже така промова заслуговує уваги оточуючих. Я також знайшла кілька способів, як позбутися хвилювання під час промови та покращила свої комунікативні здібності. Думаю, що у нашому університеті знайдуться студенти особливо першокурсники, яких це зацікавить і вони будуть займатися дебатами з ентузіазмом. І пам’ятайте, дебати – це круто!

Валентина Тупиця
212 підгрупа

Інформація надана ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись