• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Півфінал конкурсу з ораторського мистецтва

9 грудня на факультеті іноземних мов Кіровоградського державного педагогічного університету відбувся півфінал конкурсу з ораторського мистецтва «National Public Speaking Competition».

Учасників привітали ректор КДПУ ім. В. Винниченка професор Семенюк Олег Анатолійович та декан факультету іноземних мов доцент Білоус Олександр Миколайович. Захід відвідали представники інституту післядипломної освіти, учні та вчителі шкіл Кіровоградської області, студенти факультету іноземних мов, волонтери Корпусу миру.

У півфіналі конкурсу взяли участь студенти КДПУ імені В. Винниченка та Одеського національного університету, школярі міст Кіровограда, Одеси та Новоукраїнки. Півфінал проходив у два етапи – дебати та підготовлена промова. На дебатах учасники обговорювали 2 теми, які вони отримали під час жеребкування: Shouldchildren/teenagersbeallowedtocreatetheirFacebookaccountswithouttheirparents’ supervision? та WillLondonanditscitizensbenefitfromhostingtheOlympicGames 2012? Після дебатів відбулося голосування аудиторії, яке визначило команду-переможця та кращого оратора на дебатах. Ними стали студентка І курсу факультету іноземних мов КДПУ Агата Дерда та учень 11 класу Кіровоградського колегіуму Максим Максимов.

Загальна тема другого етапу була Wordsarenotenough. Учасники вільно інтерпретували тему й піднімали багато важливих та актуальних питань під час проголошення промов. Фіналістами стали Агата Дерда, Анна Гаврилюк, Тетяна Христонько, Юрій Єфрємов, Анна Феденко, Максим Максимов, Валерія Залевська, Ангеліна Сопільняк та Олександра Фукс.

Уже четвертий рік поспіль проводить цей конкурс Cпілка Англійської мови України. Організатори, учасники та гості відзначають, що інтерес до цього заходу зростає з кожним роком. Головним призом є поїздка до столиці Великої Британії – Лондону. Але учасників цікавить не лише перемога, а й обмін досвідом з однолітками та можливість вдосконалити мовні навички і ораторські здібності.

Попереду на учасників чекає фінал, який відбудеться 9 лютого 2012 року. Тож побажаємо фіналістам натхнення та удачі і нехай переможе найсильніший!

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись