• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Інформаційні технології в сучасній освіті

7 грудня 2011 року відбувся майстер-клас старшого викладача кафедри інформатики Віталія Володимировича Котяка за темою «Інформаційні технології в сучасній освіті».

Він обґрунтував зумовленість навчання теорією поколінь та необхідність використання інформаційних технологій у сучасній освіті. Були розглянуті основні поняття Веб-освітнього простору та технологій Web 2.0; практичні аспекти використання в начальному процесі WIKI-технологій, віртуальних освітніх середовищ (зокрема Moodle) та систем організації та проведення вебінарів.

З презентацією В. В. Котяка можна познайомитись на сайті КДПУ ім. В. Винниченка за адресою: https://docs.google.com/presentation/d/1opgKVAnemjb-pNcGtIj2hRHxulpC5Y6ArAVfd1rHW1E/edit

7 грудня 2011 року відбувся також майстер-клас професора кафедри початкової освіти та соціальної педагогіки Світлани Віталіївни Омельяненко за темою «Із досвіду розробки завдань до самостійної роботи для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр»». Вона зупинилася на основних підходах до розробки завдань для самостійної роботи та контролю за її якістю:

  • всі теоретичні питання, що виносяться на самостійне опрацювання, повинні бути обговорені на семінарському занятті.
  • самостійна робота включає завдання, що передбачають практичну спрямованість;
  • якість виконання всіх завдань перевіряється у ході семінарських занять; з метою активізації діяльності студентів використовуються інтерактивні методи навчання;
  • самостійна робота студентів будується на основі включення їх у виконання довготривалих проектів, що передбачають не лише самостійне ознайомлення із теоретичним матеріалом, а й проведення дослідницької роботи, розробку творчого продукту; перевірка виконання цих завдань здійснюється поетапно на семінарських заняттях.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись