• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

VII Міжнародна конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища»

20-21 травня 2011 року на базі кафедри фізики та методики її викладання спільно з Інститутом інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Гомельським університетом імені Ф. Скоріни, Могильовським університетом імені А. Кулєшова та Кіровоградським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені В. Сухомлинського пройшла ХVII науково-практична конференція «Засоби і технології сучасного навчального середовища», останні сім з яких набули статусу міжнародних.

Конференція передбачала проведення пленарного та секційних засідань за тематиками: методичні проблеми навчання природничо-математичних дисциплін; засоби ІКТ у природничо-математичній освіті; проблеми навчального експерименту з природничих дисциплін.

Для обговорення та оцінки оргкомітету конференції були подані понад 150 статей з актуальних питань поліпшення методики навчання природничо-математичних дисциплін у середніх та вищих навчальних закладах й у світлі сучасних вимог вдосконалення навчально-виховного процесу та розвитку інформаційно-комунікаційних технологій створення на їх базі сучасного навчального середовища для забезпечення якісної природничо-математичної освіти.

В роботі конференції взяли участь понад 50 учасників з різних регіонів України і Білорусі, котрі обмінялися думками та науковими ідеями і пошуками з головної проблеми, яка пронизувала роботу усіх секцій – стан і шляхи вдосконалення природничо-математичної освіти на сучасному етапі розвитку суспільства.

З вітальним словом виступив проректор з наукової роботи КДПУ ім. В.Винниченка, доктор педагогічних наук, професор Семенюк О.А. Досить активно та з ентузіазмом учасники конференції заслухали і обговорили пленарні доповіді відомих методистів: Суся Б. А., доктора педагогічних наук, професора на тему «Проблемні питання фізичної галузі у навчальному процесі» (м. Київ, КПІ) та Садового М. І., доктора педагогічних наук, професора на тему «Проблеми синергетики у дидактиці фізики» (м. Кіровоград, КДПУ імені В. Винниченка).

Плідними були секційні виступи учасників конференції з різних питань методичних проблем природничо-математичної освіти, застосування ІКТ в освіті, засобів і технологій сучасного навчального середовища тощо.

На завершення конференції всі учасники сфотографувалися на згадку і висловили сподівання на наступні плідні зустрічі.

 

За наслідками роботи були сформульовані і схвалені учасниками конференції висновки і пропозиції, які планується надіслати у Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та в наукові і навчальні заклади для оцінки стану природничо-математичної освіти та подальших напрямків її вдосконалення.

Учасникам конференції сприяла успішній роботі та імпонувала сама природа, бо це вже стало своєрідною традицією на кафедрі фізики та методики її викладання в КДПУ імені В. Винниченка, де постійно напередодні кожної конференції (як і в цьому, 2011 році) також розцвів наш улюблений усім колективом кактус.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись