Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Реалізація співробітництва з розвитку академічної мобільності

Реалізація співробітництва з розвитку академічної мобільності

Завдяки реалізації співробітництва з розвитку академічної мобільності між кафедрою психології та соціальної роботи факультету педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка і кафедрою авіаційної психології та кафедрою педагогіки та психології професійної освіти факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Національного авіаційного університету (м. Київ) відбулася зустріч бакалаврів і магістрантів спеціальності 053 «Психологія». У цій зустрічі взяли участь докторка психологічних наук, професорка кафедри авіаційної психології Помиткіна Любов Віталіївна та професорка кафедри педагогіки і психології професійної освіти Кокарєва Анжеліка Миколаївна.

Професорки провели зі студентами психологічний тренінг «Психологічна адаптація та подолання прокрастинації студентської молоді в умовах воєнних дій». Під час роботи Помиткіна Л. В. спільно з учасниками проаналізувала зміст успішності навчального процесу та можливості адаптації здобувачів вищої освіти до сучасних реалій. Вона зауважила, що трансформаційні зміни залежать не тільки від наявних можливостей, а й від готовності своєчасно використовувати ситуації, що вимагають термінового прийняття рішень і здійснення конкретних дій. У груповій роботі тренерка Помиткіна Л. В. акцентувала увагу, що схильність до прокрастинації загрожує психологічному добробуту людини, детермінує стрес, почуття провини та зниження продуктивності, призводить до гострих емоційних переживань особистої невдачі, особливо в умовах воєнних дій.

Із гостями зустрілися проректорка з наукової роботи, докторка психологічних наук, професорка Клочек Л. В., декан факультету педагогіки, психології та мистецтв, доктор педагогічних наук, професор Галета Я. В., в. о. завідувачка кафедри психології та соціальної роботи Галушко Л. Я. й окреслили шляхи подальшої співпраці. Зустрічі відбулися в теплій атмосфері, змістовній, творчій та результативній співпраці.

Гості відвідали лабораторію з психодіагностики, психоконсультування та психокорекції, необхідну для підвищення якості практичної підготовки висококваліфікованих фахівців, а також науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти. Завідувачка кафедри мистецької освіти, доцентка Стрітьєвіч Т. М. презентувала гостям арт-простір, платформу для творчої реалізації студентів, у приміщенні-укритті університету «Хвиля». Із надбанням Археологічного музею імені Нінель Бокій ЦДУ імені В. Винниченка ознайомив науковий співробітник, викладач Панченко К. І.

Висловлюємо вдячність нашим колегам Помиткіній Л. В. та Кокарєвій А.М. за змістовну зустріч. Завжди відкриті до співпраці!

Інформацію підготувала кандидат психологічних наук, доцент Галушко Л.Я.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись