• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Конкурс «Учитель року -2024» у номінації «Фізика»

Конкурс «Учитель року -2024» у номінації «Фізика»

З 12 до 18 травня 2024 року в місті Ужгороді проходив фінальний етап другого туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Фізика», членом журі якого я мала честь бути.

12 найкращих вчителів фізики України зібралися в місті ароматної кави та старовинної архітектури, щоб визначити того, хто отримає звання Заслужений працівник освіти України.

Поважне журі, до складу якого увійшли відомі науковці, досвідчені педагоги та переможці попередніх конкурсів, визначало найкращого за двома конкурсами: «Фізичний експеримент» та «Урок». Протягом 5 днів проходили змагання на базі Ужгородського наукового ліцею, який радо зустрів конкурсантів та надав усю необхідну матеріально-технічну допомогу.

Варто відзначити, що організатори потурбувалися не лише про організацію конкурсу, який пройшов на високому рівні, але й про дозвілля учасників. Конкурсанти та члени журі відвідали унікальні історичні місця Закарпаття, пройшлися чарівним містом Ужгород, піднялися в гори та спустилися до підземних лабіринтів.

Конкурс пройшов цікаво і захопливо. Журі переглянуло 12 уроків, кожен із яких мав свою індивідуальність.

Урочисте нагородження відбулося в атріумі обласної військової адміністрації. Від імені очільника краю педагогів та поважне журі привітав заступник голови ОВА Олександр Пацкан. Він подякував учасникам та учасницям конкурсу за креативність, відповідальність і новаторський підхід до поставлених завдань.

Керівництво краю разом із завідувачем кафедри фізики і методики навчання фізики, астрономії Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, доктором педагогічних наук, кандидатом фізико-математичних наук, професором та головою журі Володимиром Заболотним нагородили переможця й лауреатів усеукраїнського конкурсу.

Титул «Учитель року – 2024» у номінації «Фізика» виборов педагог опорного закладу «Брусницький заклад загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів ім. І. Миколайчука» (Чернівецька область) Михайло Гунько.

Лауреатами конкурсу стали вчитель фізики Славутицького ліцею (Київська область) Віталій Стеценко та вчитель фізики комунального закладу освіти «Навчально-виховне об’єднання № 136 „Класична гімназія ім. Кирила і Мефодія – початкова школа – дошкільний навчальний заклад – валеологічний центр“» (Дніпропетровська область) Ярослав Федько.

На жаль, такі конкурси проводяться лише раз на 5 років. Будемо чекати на нові таланти! А нинішнім вчителям побажаємо нових звершень, сил, наснаги й наступних перемог!

Повну інформацію про конкурс можна знайти https://www.facebook.com/vchitel.roku
https://www.facebook.com/100070408003701/posts/495692686120994/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Інформацію підготувала доктор педагогічних наук, професор Сальник І.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись