• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Біологи – призери Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з біотехнології

Біологи – призери Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з біотехнології

11 квітня 2024 року відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з Біотехнології.

Від ЦДУ участь узяла студентка групи БХ21Б Затуливітер Людмила, яка представила до розгляду журі роботу під назвою «Особливості впливу прооксидантно-антиоксидантної системи на стійкість сорту рослин до хвороб» (науковий керівник к.б.н., доцент Боброва М.С.).

За результатами проходження І туру конкурсу робота була оцінена на 82,5 балів зі 100 можливих. У фіналі Людмила виборола ІІ місце по Україні.в лабораторії

Людмила поділилася своїми враженнями: «Вибір теми дослідження обумовлено тим, що Україна є одним із найважливіших світових виробників зерна, навіть у надзвичайно важких умовах війни. А грамотне впровадження в посівні площі високостійких сортів рослин має надзвичайно вагоме практичне значення. У лабораторії працювала з тканинами зернівок рослин таких видів злакових культур: Panicum miliaceum L., Oryza sativa L., Avena sativa L., Zea mays L., Hordeum vulgare L., Triticum durum Desf. високостійких, середньостійких та малостійких до хвороб сортів. Співпрацюючи з науковим керівником, експериментально здійснювала оцінку рівня генерації активних форм кисню, рівня вільнорадикального перекисного окиснення біополімерів мембран, активність ферментних антиоксидантів та вміст низькомолекулярних антиоксидантів залежно від рівня стійкості сорту рослин до хвороб і шкідників.

 

Під час захисту наукової роботи всі члени журі були доброзичливими, ставили цікаві питання, атмосфера була позитивною. Учасники мали дуже різнопланові та цікаві теми наукових робіт, я дізналася дуже багато нового для подальшого наукового дослідження. Я дуже рада, що я мала таку можливість взяти участь у такому конкурсі. Підготовка до конкурсу займала чимало часу, але водночас це був неймовірний досвід!».

Увесь колектив кафедри природничих наук і методик їхнього навчання, студенти природничих спеціальностей щиро вітають Людмилу Затуливітер та її наукового керівника кандидата біологічних наук, доцента Боброву Марію Сергіївну з таким значним успіхом! Бажаємо не зупинятися на досягнутому!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись