• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Університет підписав меморандум про співпрацю з Кіровоградською Асоціацією «Громадські ініціативи»

Університет підписав меморандум про співпрацю з Кіровоградською Асоціацією «Громадські ініціативи»

Кафедра права та правоохоронної діяльності Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка ініціювала підписання Меморандуму про співпрацю між університетом та КА «Громадські ініціативи», підкреслюючи важливість спільних дій, спрямованих на покращення навичок і знань здобувачів у сфері вироблення місцевої публічної політики, процесу прийняття рішень і законодавчих аспектів діяльності депутатів місцевих рад.

10 жовтня 2023 року Меморандум підписали ректор ЦДУ ім. В.Винниченка Євген Соболь і президентка КА «Громадські ініціативи» Любов Лук’янцева.

Метою Меморандуму визначено взаємодію та координацію діяльності сторін для взаємодопомоги та отримання позитивного результату в реалізації освітніх прав та просування правової культури, посилення навичок та знань у сфері діяльності органів місцевого самоврядування та процесу прийняття рішень місцевими радами.

Важливими напрямками співпраці визначено: обмін інформацією про плани діяльності, проєкти і програми; сприяння у проведенні інформаційної кампанії; проведення тренінгів та інформаційних сесій; участь у спільних заходах щодо посилення участі громадськості, здебільшого молоді, у вироблені та реалізації місцевої політики щодо прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України.

Ректор університету Євген Соболь зазначив необхідність та важливість такої співпраці, спрямованої на здобуття студентами практичного досвіду в галузі права, правоохоронної діяльності, публічного управління та адміністрування.

До спілкування за круглим столом також долучилася завідувач кафедри права та правоохоронної діяльності Тетяна Мілова, яка акцентувала увагу на таких важливих аспектах співпраці: обговорення та удосконалення змісту освітніх програм, а також створення можливостей для участі здобувачів у спільних заходах неформальної й інформальної освіти.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись