• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Тривають відкриті лекції в Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда

Тривають відкриті лекції в Австрійській фаховій бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда

5 травня 2023 року в бібліотеці імені Бернгарда Штільфріда, яка знаходиться в бібліотеці Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, відбулася третя відкрита лекція із циклу «Література та культура Австрії», присвячена видатним особистостям Австрії.

На заході були присутні студенти старших курсів перекладацького відділення. Спочатку перед студентами виступив професор Олександр Білоус, який розповів історію створення бібліотеки. Після цього Микола Верезубенко, старший викладач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики, прочитав лекцію на тему «Бібліотека Бернгарда Штільфріда: Петер Розай “Казка про щастя”», присвячену життєвому шляху й творчості відомого австрійського письменника Петера Розая. Наприкінці лекції студенти поділилися своїми думками з приводу того, що кожному з них треба для щастя. Найпопулярнішими відповідями виявилися «мир», «рідні поруч» та «невеликі дрібниці, які щодня нас радують, як-от зустріч із друзями».
Висловлюємо щиру подяку директорці бібліотеки, Ользі Шульзі, а також усім працівникам бібліотеки Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, які дбають про фонди Bernhard-Stillfried-Bibliothek і щоразу гостинно приймають лекторів і студентів у читальному залі філологічних дисциплін.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись