• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Викладачі факультету математики, природничих наук та технологій провели зустріч із школярами «Цікава фізика в дослідах»

12 квітня в 503 аудиторії факультету математики, природничих наук та технологій викладачі і співробітники кафедри природничих наук і методик їхнього навчання провели профорієнтаційну зустріч із майбутніми випускниками шкіл міста Кропивницького.

Основною подією заходу було проведення фізичної вікторини «Цікава фізика в дослідах», на якій учням пропонувалось на основі демонстрації ряду експериментів перевірити своє розуміння фізичних явищ. Демонстраційні досліди були підготовлені під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента О. О. Чінчоя.

На початку зустрічі з вітальним словом до гостей звернулась завідувач кафедри доктор педагогічних наук, професор І. В. Сальник. Вона проінформувала учасників про організацію навчального процесу та особливості навчання студентів природничих спеціальностей в ЦДУ ім. В. Винниченка.

Про роль експериментальних досліджень у вивченні природничих наук розповіла завідувач кабінету лекційного демонстрування Н. В. Донець.

Після вступної частини розпочалась фізична вікторина. Доценти О. О. Чінчой, О. В. Волчанський і завідувач кабінету Н. В. Донець демонстрували учням досліди з механіки, молекулярної фізики та електродинаміки. Юним науковцям було запропоновано перевірити свої знання, самостійно провівши аналіз фізичних процесів, які лежить в основі того чи іншого явища.

Гості мали можливість не тільки слідкувати за дослідами, а й брати активну участь у їх проведенні.

Сподіваємось, що після такого заходу з’явиться більше бажаючих пов’язати своє майбутнє із вивченням природничих наук.

Доценти кафедри природничих наук і методик їхнього навчання О.О. Чінчой і О.В. Волчанський

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись