• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Викладачі ЦДУ пройшли навчання з надання невідкладної допомоги  за програмою Американської асоціації хірургів

Викладачі ЦДУ пройшли навчання з надання невідкладної допомоги за програмою Американської асоціації хірургів

Працівники Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка за підтримки громадської організації «Стратегія майбутнього» взяли участь у програмі «Зупинка критичної кровотечі» (Stop the bleed), розробленій Американською асоціацією Хірургів.  

7 квітня інтенсивний 4-годинний курс з надання першої допомоги при кровотечах пройшла перша з кількох груп викладачів університету, що зголосилися на участь у програмі.  

Тренінг проводили практикуючі лікарі та інструктори тренінгового центру «Подих життя» Анна Федорович і Андрій Холіч. Під час короткої лекційної частини вони розповіли про базові принципи надання першої допомоги та алгоритм дій при кровотечах. Решта заняття мала прикладний характер та була спрямована на симуляцію різноманітних ситуацій, що потребують невідкладної допомоги, та відпрацювання практичних навичок та швидкого реагування у випадку травмування чи поранення.

Учасники тренінгу вчилися накладати тампони і бандажі при різних типах поранень (на спеціальних муляжах та манекенах), а також застосовувати кровоспинні турнікети (на собі та колегах) та надавати постраждалому стабільне бокове положення. Інструктори також відповідали на чисельні запитання, пильно відстежували правильність виконуваних дій та накладених пов’язок та турнікетів. Усі учасники тренінгу отримають сертифікати міжнародного зразка.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись