• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
У тісній взаємодії із ОВА працюємо над профорієнтацією молоді регіону

У тісній взаємодії із ОВА працюємо над профорієнтацією молоді регіону

У Кропивницькому відбулася нарада за участю керівників вищих навчальних закладів та фахівців Департаменту освіти і науки ОВА, присвячений розробці та реалізації спільного проєкту «Наші в області». У заході взяли участь заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова, директорка Департаменту освіти і науки ОВА Ельза Лещенко, ректор ЦДУ імені Володимира Винниченка Євген Соболь та представники вищих та професійно-технічних освітніх закладів області.

Метою цього проєкту є налагодження тісної співпраці між закладами вищої освіти, фахової передвищої, професійної, професійно-технічної освіти та закладами загальної середньої освіти в питаннях профорієнтації, а також вироблення стратегії роботи з випускниками шкіл у контексті вступної кампанії 2023 року. Нині як ніколи важливо спрямувати всі можливі зусилля на те, щоб школярі і абітурієнти мали можливість свідомого та прозорого вибору майбутньої професії та пошуку навчального закладу в регіоні, аби здобувати сучасну та якісну освіту і працювати на благо рідної територіальної громади.

Учасники зустрічі обговорювали шляхи залучення старшокласників міста і області до профорієнтаційних заходів на рівні громад, а також нові підходи до організації Днів відкритих дверей у освітніх закладах. Крім того, у планах учасників програми — створити онлайн-платформу для тестування молоді на схильність до професій, вибору спеціальностей, освітніх програм та ЗВО, а також залучити і використовувати засоби та інструменти соціальних мереж для профорієнтації та ефективної організації вступної кампанії в регіоні.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись