• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
На факультеті математики, природничих наук і технологій оновили хімічні лабораторії

На факультеті математики, природничих наук і технологій оновили хімічні лабораторії

21 березня 2023 року на базі факультету математики, природничих наук та технологій  Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулося відкриття хімічних лабораторій:  загальної та неорганічної, фізичної та колоїдної хімії, аналітичної та органічної хімії.

На відкритті з вітальними словами виступили ректор університету Євген Соболь  та в. о. завідувача кафедрою природничих наук і методик їхнього навчання  Ірина Сальник. Оновлення лабораторій — справді важлива подія для університету, адже на базі лабораторій студенти спеціальностей «014 Середня освіта (Хімія)», «014 Середня освіта (Біологія та здоров′я людини)», «014 Середня освіта (Природничі науки)» та викладачі зможуть працювати над інноваційними проєктами та проводити лабораторні заняття. Завдяки сучасному цифровому обладнанню «Vernier» студенти зможуть ознайомитись з методами аналізу хімічних та біологічних об’єктів. Наприклад, зрозуміти  розрахунковий час вивільнення вітаміну С в таблетках або мікромасштабне кислотно-основне титрування. Навчання в нових лабораторіях підвищить рівень практичної підготовки студентів і допоможе під час освітнього процесу опанувати особливості фаху.

Крім того, приміщення стали комфортними  для роботи: встановлені нові меблі, пристосовані для інтенсивної санітарної обробки, з ними досліди із використанням різноманітних реагентів будуть безпечними.

На відкриття також завітали стейкхолдери. Директор ліцею «Науковий», доктор педагогічних наук Наталія Чередніченко зазначила, що ліцеїсти також чекали цього моменту, оскільки вивчення природничих наук не можливе без експерименту та практичної роботи. Представники Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, завідувач сектору фізико-хімічних досліджень Ігор Коротков та провідний фахівець з організації наукової роботи Олександр Коломоєць, висловили захоплення новою лабораторією та відзначили важливість хімії як науки, яка є однією з основних в розвитку техніки та технології. Вони запросили викладачів та студентів до співпраці.

Цікаві та захопливі досліди продемонстрували учні ліцею під керівництвом завідувача лабораторіями Діани Чередник.

Дивіться сюжет про відкриття хімічних лабораторій на факультеті математики, природничих наук та технологій ЦДУ на каналі "Вітер":

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись