• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Відбулася нарада в Департаменті освіти і науки Кіровоградської ОВА щодо прийдешньої вступної кампанії 2023 року

Відбулася нарада в Департаменті освіти і науки Кіровоградської ОВА щодо прийдешньої вступної кампанії 2023 року

3 березня 2023 року відбулася нарада, організована  Департаментом освіти і науки Кіровоградської ОВА, щодо здійснення профорієнтаційної роботи серед молоді у 2023 році. Подія відбулася за ініціативи заступниці голови ОВА з гуманітарних питань Катерини Колтунової та голови департаменту Ельзи Лещенко.

У нараді взяли участь ректор ЦДУ імені Володимира Винниченка Євген Соболь та керівник відділу профорієнтації та доуніверситетської підготовки Кирило Панченко.

Під час робочої зустрічі обговорювалися такі питання:

1) щодо співпраці закладів вищої освіти області та департаменту освіти і наук ОВА у профорієнтаційній роботі під час воєнного стану;

2) створення закладами вищої освіти області яскравої профорієнтаційної кампанії із залученням студентства, використанням соціальних мереж, місцевого телебачення та інших ЗМІ;

3) щодо дієвих, інноваційних підходів для покращення профорієнтаційної роботи.

 "Професійна орієнтація дуже важлива та необхідна складова для кожного закладу освіти. Сьогодні — це "живий" та гнучкий процес, який вимагає нових, сучасних та дієвих заходів. Маємо бажання вмотивувати та залучити до навчання у закладах вищої освіти Кіровоградської області більшу кількість дітей", — наголосила Катерина Колтунова.

Ельза Лещенко зазначила: "Департамент освіти і науки обласної військової адміністрації готовий співпрацювати, надавати всю необхідну допомогу, й за потреби, залучити відповідні організації та підприємства за для інноваційних підходів у профорієнтаційній роботі".

Усвідомлюємо, що нинішня молодь вже зовсім інша. Саме тому поряд із традиційними спеціальностями ми відкриваємо нові спеціальності та запроваджуємо нові освітні програми у сфері інформаційних систем, робототехніки, логістики та в інших напрямках. Ідемо в ногу з часом, створюємо можливості для розвитку якісної і сучасної вищої освіти.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись