• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
У Києві пройшов Міжнародний форум «Педагогічна еліта України: ціннісні орієнтири»

У Києві пройшов Міжнародний форум «Педагогічна еліта України: ціннісні орієнтири»

Ректор Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, професор Євген Соболь взяв участь у Міжнародному форумі «Педагогічна еліта України: ціннісні орієнтири», що відбувся у Києві 16 лютого 2023 року.

Організаторами заходу стали Міністерство освіти і науки України, Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Національна академія педагогічних наук України та Міжнародна асоціація ректорів педагогічних університетів Європи.

У межах панелей форуму учасники обговорювали низку актуальних та важливих тем:

  • педагогічна освіта впродовж життя;
  • Steam-освіта – High-tech технопарк, Smart-університет;
  • «Освіта для мене – школа для всіх». Заклади освіти: територія безпеки та комфорту.

На початку зустрічі учасників форуму привітали Президент України Володимир Зеленський, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет; Президент НАПН України Василь Кремень.

Під час події обговорювалися стратегії та ініціативи, спрямовані на підготовку педагогічної еліти країни — ефективних вчителів, здатних забезпечити якісну освіту та формувати цінності сучасної молоді, підтримувати її готовність до викликів дорослого життя.

Учасники форуму також обговорили питання удосконалення професійної майстерності вчителів, стратегію модернізації та цифровізації педагогічної освіти, формування якісного, безпечного та інклюзивного освітнього простору, шляхи розвитку учнівського та студентського самоврядування. Особливу увагу було приділено роботі з дітьми з особливими освітніми потребами та дітьми на деокупованих територіях, які перебували під впливом російської пропаганди.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись