• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Напередодні чергових роковин подій 19333–1945 років у стінах університету відбувся важливий захід, який об’єднав представників університету, місцевої влади, слухачів університету третього віку «Натхнення», членів єврейської, вірменської та болгарської общин, студентів та учнів ліцею «Сокіл».

Сьогодні як ніколи важливо формувати історичну пам’ять про минуле. Голокост в Україні – це не лише історія про терор і переслідування, а й про сміливість на шляху до свободи. Це історія про єдність та взаємоповагу до інших культур і народів. Адже навіть під страхом смерті у роки Другої світової війни українці продовжували надавати допомогу євреям на території Радянського Союзу, Польщі, Румунії та інших країн. Сьогодні 2569 українців удостоєнні звання Праведник світу. Серед них – вчителі, лікарі, священники, працівники заводів, колгоспники та всі, хто не побоявся ризикнути своїм життям.

На жаль, менше ніж через 100 років війна знову повернулася на нашу землю. Тисячі хоробрих українців вже стали до зброї, аби захистити Україну. Наслідуючи приклад попередніх поколінь, ми об’єднуємося аби допомогти один одному.

Пам’ятаймо, що сьогодні як і колись «Той, хто рятує одне життя, рятує весь світ»!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись